“Bozuldu çadırlar, kalmayın geri” ile askeri öğrenciler ne mesaj verdi?

Kimsenin cezaevinde kalıyor olmasından şahsi olarak sevinç duymam.. Hele hele yargılama sürerken, henüz mahkumiyet kararı bulunmuyor iken, bu kanaatimi çok daha rahat olarak ve yüksek sesle dillendirebilirim.. Bu kapsamda, darbe...

Kimsenin cezaevinde kalıyor olmasından şahsi olarak sevinç duymam..

Hele hele yargılama sürerken, henüz mahkumiyet kararı bulunmuyor iken, bu kanaatimi çok daha rahat olarak ve yüksek sesle dillendirebilirim..

Bu kapsamda, darbe girişiminden tutuklu olan Hava Harp Okulu öğrencilerinin tahliyelerine, hiçbir itirazım olamaz..

Ama..

Tahliye olan gençlerin de..

Kendilerine isnat edilen suçlamayı da dikkate alıp..

Biraz kendilerine çekidüzen vermeleri gerekir..

Suçlama şu:

TSK’ya sızan gizli bir terör örgütü var.

Çok eski yıllarda imtihan sorularını çalarak..

Yakın yıllarda ise, soruları çalmaya da gerek kalmaksızın..

Zaten imtihan komisyonlarını tümü ile adamlarından oluşturdukları için..

Kendi çocuklarını istedikleri gibi askeri okullara yerleştirdikleri.. (Sadece kendi örgütlerinden çocukları değil.. Biyolojik anlamda da kendi çocuklarını askeri okullara yerleştirmişlerdi.. Hatırlayın MİT Müsteşarı’nı tutuklamak isteyen FETÖ’cü savcı Sadrettin Sarıkaya’nın üç çocuğundan birincisi kara, ikincisi deniz, üçüncüsü de hava harp okulunda idi.)

15 Temmuz kanlı darbe girişiminde de..

Sadece muvazzaf askerlerin değil..

Harp okullarındaki, hatta askeri liselerdeki öğrencilerin de kullanıldıkları..

Bu kapsamda, Yalova’daki Hava Harp Okulu öğrencilerinin, daha kampları bitmeden, alelacele İstanbul’a geri döndürüldükleri ve darbe girişiminde aktif rol oynadıkları iddia ediliyor..

Yalova’daki kamptan çıkarılırken kendilerine gerekçe olarak, “ihbar alınan ciddi bir terör saldırısını engellemek üzere görevlendirildikleri” gösterilmiş..

Bu noktada, harp okulu öğrencisi arkadaşlara sorsak: “FETÖ’cü olmasanız dahi.. Sizler tamamen masum olduğunuza inanıyor musunuz?”

Objektif cevap verecek olurlarsa, eminim onlar da, “Harp okulu öğrencisinin, terör saldırısını önleme ile ne alakası olabilir.. En azından kafayı çalıştırmamışız.. Hatalıyız” diyeceklerinden eminim..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Memnun musunuz, Saadetliler! 26 Nisan 2024 | 5.487 Okunma Şimdi anladınız mı, Deutsche Welle’den farkınız yok! 25 Nisan 2024 | 4.400 Okunma Bu M. Kemal’i sevmeyen kahrolsun! 24 Nisan 2024 | 4.866 Okunma İsrail’e silah satan Almanya’yı da protesto etsenize! 23 Nisan 2024 | 3.033 Okunma Nice fotoğraflar vardır ki “füze”den güçlüdür 22 Nisan 2024 | 3.962 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar