Kazık üzerine kazık...

AKP ve yandaş basın, dış politikada ne zaman “zafer” dese, bilin ki arkasından bir “kazık” geliyor. Sadece son bir aya bakmak yeter… “Oyun kurucu olacağız” diye çıktığı Libya seferinde, oyuna geldi AKP hükümeti… Moskova ve Berlin’de yapılan Libya zirvelerinin iki sonucu oldu, ikisi de Türkiye’nin aleyhine.

İlk sonuç; Berlin sonrası artık Hafter’in de BM tarafından “tanınması.” Oysa Türkiye tüm Libya politikasını BM’nin Trablus’taki Müslüman Kardeşler bağlantılı Sarrac hükümetini tanıması, ülkenin büyük bölümünü kontrol eden General Hafter’i ise “tanımaması” üzerine kurmuştu. Moskova zirvesinde Hafter’i önce AKP bizzat tanımış oldu, ardından Berlin’de Hafter’e “BM tanıması” da altın tepside sunuldu.

Türkiye’nin ikinci kaybı ise bizzat Berlin zirve bildirisinde yazılı… Katılımcı ülkeler -Elbette Türkiye de- Libya’ya asker ve silah göndermeyecekleri taahhüdü altına girdiler bildiriye imza atarak. TBMM’den geçen Libya tezkeresi de boşa çıkmış oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AKP hayalleri ve milli davalar 21 Eylül 2020 | 313 Okunma AKP’nin söyledikleri ve yap-a-madıkları 14 Eylül 2020 | 415 Okunma “MAVİ VATAN” delik teşik.. 07 Eylül 2020 | 575 Okunma 'Kişi kültünün' Türkiye'ye zararı; Libya'da darbe; Suriye'de Rus kazığı; Akdeniz'de yalnızlık 31 Ağustos 2020 | 680 Okunma Ver gazı... 24 Ağustos 2020 | 664 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar