‘Ne Ukrayna’dan ne de Rusya’dan vazgeçeriz’

Milliyet Gazetesi Yazarı Zafer Şahin’in bugünkü (24.02.2022)’’ ‘Ne Ukrayna’dan ne de Rusya’dan vazgeçeriz’ ‘’ başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin olarak 'Bizim derdimiz, öyle bir adım atalım ki hiçbirinden vazgeçmeden bu işi çözelim. İkisinden de vazgeçmemiz mümkün değil' ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Ukrayna krizinde hassasiyet içerisinde hareket edeceğini ve iki ülkenin bir an önce müzakere masasına dönmesini istediklerini söyledi. Ukrayna’daki gelişmeler üzerine Afrika gezisinin Gine-Bisue bölümünü iptal ederek Türkiye’ye dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta kendisini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna ile iyi ilişkilerinin olduğuna dikkat çeken Erdoğan, ”İkisinden de vazgeçmemiz mümkün değil” diye konuştu.Senegal'de bulunduğu sırada Ukrayna lideri Zelenkski ile bir telefon görüşmesi yapan Erdoğan bu görüşmede, Türkiye'nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne verdiği önemi bir kez daha ifade ettiğini, krizin daha fazla büyümeden diplomasi ve diyalog yoluyla çözülmesi için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu, iki ülkenin bir an önce müzakere masasına dönmeleri temennisini ilettiğini söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni başlayanlar için 1 Mayıs 30 Nisan 2024 | 776 Okunma 13 maddelik deprem bölgesi raporu 26 Nisan 2024 | 507 Okunma CHP’de kadının adı yok 23 Nisan 2024 | 1.782 Okunma İstiklal Marşı gündemde değilmiş! 19 Nisan 2024 | 2.910 Okunma AK Parti’de değişim beklentisi 16 Nisan 2024 | 3.346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar