Sahabe kayalara yazı yazmış

Sadrettin Yüksel Hoca’yı yaşı müsait olanlar bilir. Geleneksel fıkhın en yetkin alimlerinden biriydi. Allah Rahmet eylesin.Hoca’nın tanıdığım bütün çocukları son derece zekiydi....

Sadrettin Yüksel Hoca’yı yaşı müsait olanlar bilir. Geleneksel fıkhın en yetkin alimlerinden biriydi. Allah Rahmet eylesin.

Hoca’nın tanıdığım bütün çocukları son derece zekiydi. Tanımadığım çocukları da muhtemelen öyledir.

Arkadaşım Müfit Yüksel onlardan biri. Tabii ki tanıyorsunuz. En azından telif ettiği Simavna Kadısı Oğlu Şeyh Bedreddin (Yarın Yayıncılık,) İslamsız Kürdistan Hayali ve Ortadoğu (Etkileşim Yayınları) gibi kitaplardan. Bir süre Yeni Şafak’ta da yazdı. Alim bir adam. Umduğunuz ve ummadığınız birçok şeyi bilir.

Arnavutluk’a gitmiştim. Belki 20 yıl önce. Baktım, Arnavutlar Arnavut kelimesini bilmiyor. Sağa sola baktım, bir şey bulamadım. “Bunu bilse bilse Müfit bilir” dedim ve aradım.

Yunanlılar’ın dağlık kesimde yaşayan hayvancılıkla uğraşan kuzeyli komşularına ‘Arvanit’ dediklerini, Arnavut kelimesinin Arvanit’ten dönüşmüş olabileceğini söyledi.

Amaan, bu da bir şey mi diyebilirsiniz. Deyin istediğiniz kadar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bidencı mısın Trumpçı mısın? 03 Mayıs 2024 | 94 Okunma Biz eğitim işini beceremiyoruz 01 Mayıs 2024 | 283 Okunma Yine ilk 500’e giremedik! 29 Nisan 2024 | 930 Okunma Bir ‘mürted’in hikayesi 28 Nisan 2024 | 874 Okunma Bu kafadan sivil anayasa çıkmaz 26 Nisan 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar