Kutuplaşmayı yedirmeyiz!

"Demokrasiler zararlı bir şekilde kutuplaştığında ne olur?”Kutuplaşma üzerine okuduğum son makalenin başlığı buydu. (Carnegie-Endowment For International Peace’in resmi sayfasında.) Yazarı Jennifer...

"Demokrasiler zararlı bir şekilde kutuplaştığında ne olur?”

Kutuplaşma üzerine okuduğum son makalenin başlığı buydu. (Carnegie-Endowment For International Peace’in resmi sayfasında.) Yazarı Jennifer McCoy.

Zararsız bir şekilde kutuplaşabilir misiniz?

Olabilir. Tatlı bir rekabet. Karşı görüşe söz hakkı tanıyan, tezlerinin makul bir ortamda müzakere edilmesine izin veren bir kutuplaşma tarzı.

Ama iş komşularınla, arkadaşlarınla bozuşmaya, aynı mahallede artık ikamet edememeye, karşı taraf haklı olduğunda bile tersini savunmaya, ‘bizimkiler’in yaptığı her yanlışı tevil etmeye, ‘onlar’ın yaptığı doğrulara bile kem bakmaya varınca kutuplaşma zararlı hale geliyor.

McCoy makalesinde birkaç tablo yapmış. Birçok ülkedeki kutuplaşma dönemlerini sıralamış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bidencı mısın Trumpçı mısın? 03 Mayıs 2024 | 96 Okunma Biz eğitim işini beceremiyoruz 01 Mayıs 2024 | 283 Okunma Yine ilk 500’e giremedik! 29 Nisan 2024 | 930 Okunma Bir ‘mürted’in hikayesi 28 Nisan 2024 | 874 Okunma Bu kafadan sivil anayasa çıkmaz 26 Nisan 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar