Yabancılara ev satışları ve kira terörü durdurulmalı!

Kahramanmaraş-Pazarcık depremi olumlu olumsuz yönleriyle toplumumuzun bilinçaltının dışa vurmasına yol açtı. Zor zamanlar, en çok da toplumun bilinmeyenlerinin, belki de bastırılan ya da ihmal edilen yanlarının...

Kahramanmaraş-Pazarcık depremi olumlu olumsuz yönleriyle toplumumuzun bilinçaltının dışa vurmasına yol açtı.

Zor zamanlar, en çok da toplumun bilinmeyenlerinin, belki de bastırılan ya da ihmal edilen yanlarının öne çıkmasına zemin hazırlıyor. Genelde bir bütün olarak toplumun, özelde ise insantekinin kendiyle yüzleşmesinin kapılarını aralıyor zor zamanlar.

1999 Marmara Depremi’nde de bu depremde de, toplum anında deprem bölgesine damladı. Anadolu ruhu’nun şahlanması olarak kavramlaştırdığım bu özelliğimizi öne çıkarabilir ve buradan yeşertilecek ruhu hayatımızın bütün alanlarına yayıp köksaldırabilirsek bu toplum, hem mevcut hem de gelecekte zuhûr etmesi muhtemel bütün hastalıklarını tedavi edecek, büyük sorunlarını aşacak muazzam bir ruh, bir atılım ortaya koyabilir, demiştim.

Depremde ortaya çıkan, toplumdaki bütün fay hatlarını yok ederek toplumun bütün kesimlerinin birbirine kenetlenmesine yol açan bu ruhu özene bezene korumak, büyütmek ve her alanda yeşertmek zorundayız.

On yıllardır hasret kaldığımız bir kardeşlik, paylaşma ve dayanışma ruhu çıktı ortaya. Bu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 135 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 869 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 215 Okunma Düşünemeyen insan, Batılı Leviathan düzeni ve İslâm’ın direnişi 26 Nisan 2024 | 277 Okunma Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.730 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar