Öncü kuşak ve medeniyet tasavvuru yolculuğumuz’un II. Anadolu Seferi (1)

Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru Yolculuğu yürüyüşümüze Anadolu Seferi dedim. Bizden istenen şey zafer peşinde koşturmak değil her dâim sefer'de olmak olduğu için.En büyük zafer, seferdir, seferde...

Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru Yolculuğu yürüyüşümüze Anadolu Seferi dedim. Bizden istenen şey zafer peşinde koşturmak değil her dâim sefer'de olmak olduğu için.

En büyük zafer, seferdir, seferde olmaktır. Başka bir ifadeyle, yola çıkmak, yolda olmak ve -nasip edilirse- yol olmaktır.

Öncü kuşağın gerçekleştirmesi gereken medeniyet tasavvuru inşası yolculuğunun üç aşamasıdır bunlar: Mekke sürecinde yola çıkılır, Medine sürecinde yolda olunur, Sünnet-i Seniyye ile özdeşleştirdiğim ve Mekke + Medine süreçlerinin hâsılası olan Medeniyet Süreci'nde ise Yol olunur. Bu yolculuk âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz tarafından gerçekleştirilmiş ve ortaya hakikat medeniyetinin hem anlam haritası hem de yol haritası çıkmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 205 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 877 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 216 Okunma Düşünemeyen insan, Batılı Leviathan düzeni ve İslâm’ın direnişi 26 Nisan 2024 | 277 Okunma Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.731 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar