Müslüman’san Türk’sün, yoksa mankurtsun!

Hedef saptırıyorlar: Mesele “Türk kimliği” filan değil!Asıl mesele, her zaman yapılageldiği gibi Kemalizm kullanılarak laikçi vesayet rejiminin hortlatılmasıdır. Toplumun ideolojik fay hatlarını patlatacak...

Hedef saptırıyorlar: Mesele “Türk kimliği” filan değil!

Asıl mesele, her zaman yapılageldiği gibi Kemalizm kullanılarak laikçi vesayet rejiminin hortlatılmasıdır. Toplumun ideolojik fay hatlarını patlatacak tehlikeli bir girişimdir bu!

Hedef, Türk kimliğinin İslâm’ın önüne geçirilmesi, İslâmî duyarlıkların aşındırılması, zamanla yok edilmesidir: İslâm’sız Türk kimliği icat etme projesi devrede. Bunun bizi götüreceği nihâî nokta, Türkiye’nin parçalanmasına müsait bir zemin hazırlanmasıdır. Oysa dünya âlem de biliyor ki, bu toplumu ayakta tutan, birbiriyle boğuşmasını önleyen tek kalkanımız, İslâm’dır.

*

Burada bir noktanın altını bir kez daha çiziyorum: Türkiye’nin beka mücadelesi verdiği, bu nedenle de ideolojik fay hatlarını patlatarak toplumda yapay ama tehlikeli sonuçlar doğuracak gerilimler oluşturmaktan bütün kesimlerin özenle kaçınması gerektiği bir zaman diliminde Kemalizm meselesini gündeme almak ve tartışmak istemiyorum.

Oysa “Öğrenci Andı”nın özü, laik, pozitivist, İslâm’sız bir Türk kimliği icadıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…(3) 20 Mayıs 2024 | 269 Okunma Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi… (2)  19 Mayıs 2024 | 434 Okunma Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi… 17 Mayıs 2024 | 1.891 Okunma Fiîlî işgalden zihnî işgale kapitalizmin insanı ve hakikati yok ediş serüveni…  13 Mayıs 2024 | 330 Okunma Maskeli balo bitti: Gazze, dünyanın Siyonistlerin esareti altında olduğunu ispat etti! 12 Mayıs 2024 | 338 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar