İnsan yetiştirmeden ve dünyasını inşa etmeden aslâ (1)

Bir yerde yanlış yapıyoruz: Hem önümüzü açacak çaplı insanlar yetiştiremiyoruz hem de sadece madde planında elde ettiğimiz başarılara bel bağlıyoruz. Toplumun geçici, hatta yapay ideolojik fay...

Bir yerde yanlış yapıyoruz: Hem önümüzü açacak çaplı insanlar yetiştiremiyoruz hem de sadece madde planında elde ettiğimiz başarılara bel bağlıyoruz.

Toplumun geçici, hatta yapay ideolojik fay hatlarını aşarak kenetlenebileceği ve potansiyel olarak büyük atılımlara soyunabileceği tarihî bir imkân yakaladı Türkiye.

KADER ANLARI...

Bu tür ânlar toplumların kader ânlarıdır, kaderlerinin belirlendiği kritik zamanlar...

Emperyalistlere karşı sadece güney sınırımızda askerî bir savaş vermiyoruz. Neredeyse her alanda, siyasette, ekonomide, teknolojide, stratejide vesaire adı konulmamış ama gözlerimizin önünde cereyan eden çok yönlü bir savaş veriyoruz aslında.

Böylesi kritik zamanlarda, yalnızca ortak idealler etrafında kenetlenmesini bilen toplumlar, bütün engelleri aşma iradesi ortaya koyarlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…(3) 20 Mayıs 2024 | 301 Okunma Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi… (2)  19 Mayıs 2024 | 440 Okunma Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi… 17 Mayıs 2024 | 1.892 Okunma Fiîlî işgalden zihnî işgale kapitalizmin insanı ve hakikati yok ediş serüveni…  13 Mayıs 2024 | 330 Okunma Maskeli balo bitti: Gazze, dünyanın Siyonistlerin esareti altında olduğunu ispat etti! 12 Mayıs 2024 | 339 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar