Gelecek tasavvuru: Maddî ve manevî “ordular”

Türkiye'nin en âcil sorunu gençlik sorunu.Genç nesli kaybediyoruz: Genç neslin kaybolması, geleceğimizin yok olması ve uçuruma doğru sürüklenmemiz anlamına gelir!Gençlik, gelecek demektir. Gelecek, köklerde...

Türkiye'nin en âcil sorunu gençlik sorunu.
Genç nesli kaybediyoruz: Genç neslin kaybolması, geleceğimizin yok olması ve uçuruma doğru sürüklenmemiz anlamına gelir!
Gençlik, gelecek demektir. Gelecek, köklerde gizIidir. Gençlik de, geçmiş de toprak altındaki maden gibidir. Geçmiş bilinmezse, gençlik geçmiş bilinciyle dirilmezse, hazine yok olur, geleceğe emin adımlarla yürüyebilmek zorlaşır.

KENDİ ÇOCUKLARIMIZI KAYBEDİYORUZ!

Böylesine ağır, varoluşsal bir sorun yaşamadık biz bu ülkede. Kendi çocuklarımızı kaybediyoruz ilk defa! Çocuklarımıza sahip çıkamıyoruz. Daha vahimi de nasıl sahip çıkabileceğimizi bilmiyoruz!

0 yüzden, öncelikli olarak İslâmî duyarlılığı gelişkin, özgüveni yüksek, ufuk sahibi, bizim medeniyet dinamiklerimizi özümsemiş, dertli, kaygılı, idealist bir gençlik yetiştirilmelidir.
Bunun için başta eğitim sistemi olmak üzere, medya, kültür, gençlik ve sosyal yapının İslâmî ilkeler ve medeniyet dinamiklerimiz çerçevesinde sil baştan yeniden inşa edilmesi gerekiyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 329 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 886 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 220 Okunma Düşünemeyen insan, Batılı Leviathan düzeni ve İslâm’ın direnişi 26 Nisan 2024 | 277 Okunma Kendini bil, Rabbini bil, haddini bil. Ya da: Kültürel olarak “iktidar” değilseniz, siyasî olarak iktidar olamazsınız! 22 Nisan 2024 | 1.731 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar