Bursa’da hadis icâzeti heyecanı…

Bir meselenin altını sürekli çizmemiz gerekiyor: İslâm dünyası, ikinci büyük medeniyet krizini yaşıyor: Hem dışardan hem de içerden büyük saldırılar var.Dışardan saldırıyı...

Bir meselenin altını sürekli çizmemiz gerekiyor: İslâm dünyası, ikinci büyük medeniyet krizini yaşıyor: Hem dışardan hem de içerden büyük saldırılar var.
Dışardan saldırıyı konuşmaya gerek yok: İslâm dünyası parçalanıyor, devletler balkanlaştırılıyor, kabîlevî hatlar üzerinden sınırlar yeniden çiziliyor. Sınırlar ve sorunlar silbaştan yeniden belirleniyor.
İçerden saldırı, dışardan yapılan saldırıdan daha tehlikeli: Müslüman toplumların akîdevî, fikrî hatta siyasî-sosyolojik dayanaklarının yegâne kaynağını oluşturan Ehl-i Sünnet Omurga çökertilmeye çalışılıyor.
HEDEF: KAYNAKLARI KURUTMAK VE KUR'ÂN'A SALDIRMAK!
Sahte bir mezhep çatışması icat etmeye ve bunu gerçeğe dönüştürmeye çalışıyor sömürgeciler ve içimizdeki beyinsizler!
Önce İslâm'ın temelleri içerden çökertilmeye çalışılacak: O yüzden mezhepler, hadisler ve son olarak da tasavvuf tartışmaya açılıyor.
Kur'ân'a saldıramadıkları için hadislere, mezheplere ve tasavvufa saldırıyorlar -özellikle oryantalistler!
Hedef: Kur'ân'ın anlaşılmasını mümkün kılan bütün kaynakları kurutmak. Bunun sonucunda -ki, burası çok hayatî- artık Kur'ân'a saldırmak kolaylaşacak.
Hadisler, mezhepler ve tasavvuf tartışmaya açılınca, hiç bir ciddî ilmî terbiyeden geçmeden, sekülerleşmiş, bölmeli kafayla, önüne gelen Kitabı kafasına göre anlamaya kalkışacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Maskeli balo bitiyor: Gazze direnişi, küresel intifada’ya ve insanlığın dirilişine dönüşüyor… 06 Mayıs 2024 | 434 Okunma Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu 05 Mayıs 2024 | 752 Okunma Gazze direnişi, MTO’nun diriliş yolculuğu ve Almanya çıkarması  03 Mayıs 2024 | 375 Okunma Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz! 29 Nisan 2024 | 888 Okunma Batı’da üçüncü dalga İslâm düşmanlığı patlak verebilir mi?  28 Nisan 2024 | 224 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar