Yaşasın ‘yerli ve milli’ çizgi film

TRT Çocuk ve Minika gibi yerli ve milli yapımları ekrana süren çocuk kanallarının, geleceğin inşasında önemli bir yapıtaşı oluşturacağına inanıyorum. Bu nedenle TRT Çocuk'un desteği...

TRT Çocuk ve Minika gibi yerli ve milli yapımları ekrana süren çocuk kanallarının, geleceğin inşasında önemli bir yapıtaşı oluşturacağına inanıyorum. Bu nedenle TRT Çocuk'un desteği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkısıyla çekilen Tay adlı çizgi filmin galasına tüm aileyi toplayıp koşa koşa gittim.
Ailesine, ülkesine, dinine, diline saygılı nesillere çok ihtiyacımız var. Küresel çatışmaların dünyayı 3. Dünya Savaşı'na adım adım yaklaştırdığı şu günlerde birlik ve dirlik için muhtaç olduğumuz güç, geçmişimizde saklı. Bu damardan çıkaracağımız cevheri, mücevhere dönüştürüp gençlerimizin boynuna asmak zorundayız.
Tay, küçük çocukları en eğlenceli ve onlar için en cazip yöntemi kullanarak İslam ile tanıştırmayı hedefliyor. Ama bunu daha önce pek çok örneğini gördüğümüz yoz, bağnaz, didaktik bir tarz yerine, akla en son gelecek şekilde hayvanlar alemini kullanarak yapıyor. Satılmak üzere olan bir tay ile kasapların peşinde olduğu bir devenin zulüm gördükleri Mekke'den Medine'ye yolculuğunu anlatan film, son derece doğru ve bir o kadar da gerekli mesajlarla örülü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 444 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 240 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar