Türkiye şifa cenneti oldu

Nereden, nereye... Bir zamanlar vatandaşımız devlet hastanelerinin önünde sadece muayene olmak için bile günlerce sıra beklerdi. Ameliyat olmak hayaldi. Sadece röntgen çektirmek için bile bir ay sonrasına gün verilirdi. Peki...

Nereden, nereye... Bir zamanlar vatandaşımız devlet hastanelerinin önünde sadece muayene olmak için bile günlerce sıra beklerdi. Ameliyat olmak hayaldi. Sadece röntgen çektirmek için bile bir ay sonrasına gün verilirdi.
Peki ya şimdi? Her şehirde dört dörtlük şehir hastaneleri yükseliyor. Elin oğlu Covid aşısına 4 bin lira ücret alırken, bizim ülkemizde herkes bedava aşılandı. Hastanelerde Covid tedavisinden beş kuruş para alınmadı.
Bizdeki kadar geniş bir ücretsiz sağlık şemsiyesi dünyanın hiçbir ülkesinde yok. ABD'de bile çarpık sosyal sağlık politikaları yüzünden başkanlar değişirken benim ülkem tüm dünyaya "Sosyal devlet nasıl olunur?"un dersini verdi.
Sonunda Türkiye sadece kendi vatandaşı için değil, her dünya vatandaşı için sağlık konusunda umut oldu. Avrupa'nın en ünlü kliniklerinden bile "Tedavisi mümkün değil, evine götürün, son günlerini huzur içinde geçirsin" diye gönderilen hastalar, Türkiye'de bizim doktorlarımız sayesinde yeniden hayata tutundu. Türkiye, yabancı hastanelerde zulüm gören vatandaşlarını özel ambulans helikopterlerle getirip, tedavi ettirdi.

SAĞLIK TURLARI
İstanbul'da Taksim-Levent-Mecidiyeköy üçgeni...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 437 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 240 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar