Tıkacaksın konteynere vereceksin eline tüpü

Bir kez daha Atv Haber ve bir kez daha acar muhabir Altay Altuğ'dan harika bir özel haber... Altay bu kez merdiven altı yangın söndürme cihazlarını mercek altına almıştı. Meğer bazı firmalar "çakma" yangın...

Bir kez daha Atv Haber ve bir kez daha acar muhabir Altay Altuğ'dan harika bir özel haber...
Altay bu kez merdiven altı yangın söndürme cihazlarını mercek altına almıştı. Meğer bazı firmalar "çakma" yangın söndürme tüplerinin içine gereken malzemeyi koymadıkları için bu cihazlar yangını söndürmek yerine daha da körüklüyormuş.
Altay ve kameraman Mehmet Bal kardeşlerim durumu yerinde görüp, izleyenlere uygulamalı ve "ibretlik" bir haber sunmak için hakkıyla yangın söndürme cihazı üreten bir firmanın yolunu tuttular. Teçhizatları kuşanıp, yakılan ateşe önce uydurma tüple müdahale etmeye kalktılar. Doğal olarak bana mısın demedi. Ardından gerçek söndürücü malzemeyle doldurulan tüpü aldılar ve yangın saniyeler içinde söndü.



Bazı vicdansız üreticiler, daha ucuz ve zahmetsiz olsun diye tüplerin içine mono amonyum sülfat ve mono amonyum sülfür yerine taş tozu ve kalsit koyuyorlarmış. Bunlar da ateşi söndürmek yerine arttırıyormuş.
İzlerken...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 399 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 240 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar