Neredesiniz bayram starları?

Sözüm Kıbrıs'ta, Antalya'da, İstanbul'da bayram konserine çıkıp, dakikasına iki-üç asgari ücret alanlara: Birinizin de aklınıza bu sene 5 yıldızlı oteller yerine deprem bölgesinde halk konseri vermek...

Sözüm Kıbrıs'ta, Antalya'da, İstanbul'da bayram konserine çıkıp, dakikasına iki-üç asgari ücret alanlara:
Birinizin de aklınıza bu sene 5 yıldızlı oteller yerine deprem bölgesinde halk konseri vermek gelmedi mi? Önce çadırları, konteynerleri gezip, akşamında da Kahramanmaraş'ın, Hatay'ın, Malatya'nın, Gaziantep'in yıkık meydanlarından birinde o acılı, o kırık dökük insanlara azıcık moral vermek, onlara da bayram sevinci, coşkusu yaşatmak, acıyla yanan ağızlarına bir bayram şekeri çalmak hiç aklınızın ucundan geçmedi mi?
Diyeceksiniz ki, "Biz bu paraları sadece yılbaşı ve bayramlarda kazanıyoruz." Allah bereket versin. Ama bu ülkede hayatındaki tek varlığı olan traktörünü satıp, depremzedelere gönderen dedeler, kıt kanaat geçindiği üç aylığını evsiz kalanlara bağışlayan nineler var.
Haydi hepsini geçtim, şu bayram ekstralarından elde ettiğiniz gelirin 10'da birini bölgeye gönderseniz diyorum. Hiç söylemeye niyetim yoktu ama ben kitaplarımdan gelecek paranın tamamını depremzedelere göndereceğim. Belki üç kuruş, belki beş kuruş, önemi var mı? Belki bu yazıdan sonra bazılarınızın aklına karpuz kabuğu düşürmeyi başarırım.
Tabii ki sokma vicdanla peynir gemisi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Takipçi’ her zaman ‘seyirci’ değildir 07 Mayıs 2024 | 91 Okunma Yuh olsun size! 05 Mayıs 2024 | 223 Okunma “İslami terör” safsatasını çürüten yazı 04 Mayıs 2024 | 228 Okunma Bunlar nasıl kutlama? 03 Mayıs 2024 | 108 Okunma Ya polis Taksim’i engellemeseydi? 02 Mayıs 2024 | 465 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar