Kuş yuvası yenir mi?

Vallahi yiyorlar. Kimler mi? Başta Taylandlılar olmak üzere tüm Uzakdoğulular... Ben de D Max'de izlediğim Nasıl Yapılır? adlı belgeselden öğrendim. Kırlangıç kuşları yuvalarını...

Vallahi yiyorlar. Kimler mi? Başta Taylandlılar olmak üzere tüm Uzakdoğulular... Ben de D Max'de izlediğim Nasıl Yapılır? adlı belgeselden öğrendim.
Kırlangıç kuşları yuvalarını tükürükleriyle yapıyorlar. Salgıladıkları nişastaya benzer bu madde zamanla sertleşerek çanak şeklinde bir yuvaya dönüşüyor. Daha sonra yetiştiriciler tarafından toplanarak cımbızla 45 dakika süren bir çalışma sonrası temizleniyor. (Bir kuş yuvasının içinde hangi maddeler bulunduğunu tahmin edersiniz sanırım) Temizlenen yuvalar 28 derecelik bir fırında 24 saat tutularak nemleri alınıyor.



Yemek olarak kullanılmadan önce tıpkı jelatin gibi suda bekletilerek çözülmesi sağlanıyor ve çorbalara katılıyor. İçinde 6 yuvanın bulunduğu bir paket, marketlerde 300 dolardan (Yaklaşık 10 bin lira) satılıyor. Bir kırlangıç yuvası çorbasının porsiyonu da 100 dolardan servis ediliyor. Dünyada kırlangıç kuşu yuvasının hacmi ise şimdiden 6 milyar dolara ulaşmış durumda.
Mübarek ramazan günü verdiğim rahatsızlık için hepinizden özür diliyorum....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 447 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma Elin garibanı dururken... 21 Nisan 2024 | 153 Okunma Son nefesimize kadar Gazze! 20 Nisan 2024 | 51 Okunma Sapıklar çocuklarımıza göz dikti 19 Nisan 2024 | 250 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar