Kafelere bir de buradan bakın

Sabah Gazetesi Yazarı Yüksel Aytuğ’un bugünkü (08.02.2022)’’ Kafelere bir de buradan bakın ‘’ başlıklı yazısı.

Nişantaşı'ndaki bazı kafeteryalarda uygulanan 'masada oturma süresinin 30 dakika ile sınırlandırılması' uygulaması, büyük tepki çekti. Özellikle sosyal medyada seslendirilen eleştiriler yüzünden işletmeciler geri adım atarak, uygulamadan vazgeçtiler.
Tabii ki misafire "Gelme" de denilmez, "Git" de... Gelin görün ki, misafirliğin de bir süresi vardır. Evinize birkaç günlüğüne misafirliğe gelen kişi, orayı evi belleyip, üç ay boyunca gitmezse bunun adı misafirlik olmaktan çıkıp, suiistimal olur.

Ağabeylerim uzun süre turizm işletmeciliği yaptılar. Onun için bu mesleğin inceliklerini iyi bilirim. Kafeterya ve restoranlarda her masanın bir 'maliyeti' vardır. Tüm hesap, o masanın ortalama maliyetini çıkarmasına ve getireceği kâra göre yapılır. Bu nedenle o masanın makul bir sirkülasyon yaşaması gerekir. Aksi halde işletme zarara girer. Sizin saatte 100 lira getirmesini beklediğiniz 4 kişilik bir masaya bir adam gelip, bir çay söyleyip, aynı zamanda ücretsiz WiFi servisini 3 saat meşgul ederse, o işletme, kısa sürede kapısına kilit asmak zorunda kalır. Aynı adam internet servisi almak için bir internet kafeye girse 3 saat için en az 25-30 lira ödemesi gerekecekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 92 Okunma Bu üniformayı reddediyorum! 14 Mayıs 2024 | 377 Okunma Vicdanları kurumuş 12 Mayıs 2024 | 217 Okunma Elektrik kaçağını hemşehriler ödesin 11 Mayıs 2024 | 292 Okunma Bu yüzü unutmayın 10 Mayıs 2024 | 328 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar