Engellilerin sesini duyan var mı?

Köşemizin gerçek sahiplerinden, engelli okurum ve dostum Ali Uygur'un tespit ve önerileri, eminim ki engellilerin duygularına tercüman olacaktır: Engelliler toplu taşıma, müze ve belediye hizmetlerinden ücretsiz faydalanıyor. Bu...

Köşemizin gerçek sahiplerinden, engelli okurum ve dostum Ali Uygur'un tespit ve önerileri, eminim ki engellilerin duygularına tercüman olacaktır:
Engelliler toplu taşıma, müze ve belediye hizmetlerinden ücretsiz faydalanıyor. Bu çok saçma. Madem ki bir yere gidebiliyorsun, o zaman bedelini de ödemen lazım. (Hiçbir geliri olmayan engelliler hariç.)
Evde bakım maaşı için sağlık raporunda engel oranı ne olursa olsun "tam bağımlı" kısmı işaretlenmediyse aylık bağlanmıyor. %50-60 oranı neyse de ben %90 engelliyim, nasıl "kısmi bağımlı" oluyorum?
Bir başka saçmalık da 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın toplu taşımayı ücretsiz kullanmaları. Gördüğüm bazı yaşlılar inanın benden daha sağlıklı ve dinç. Bu uygulamaya derhal son verilmeli. Onlar için indirimli bilet uygulanabilir.



Diğer bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın da TOGG ile gurur duyalım 28 Nisan 2024 | 293 Okunma Z kuşağı neler kaçırdı? 27 Nisan 2024 | 94 Okunma İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 877 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 244 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 473 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar