Edremit Körfezi İzmir’e döner mi?

İzmir Körfezi'ni ne yazık ki yıllar önce kaybettik. Körfez'de denize girmek şöyle dursun, koku nedeniyle yanından geçerken burnunuzu tıkamak zorunda kalıyorsunuz. İzmir'in komşusu Edremit Körfezi'ni de önlem...

İzmir Körfezi'ni ne yazık ki yıllar önce kaybettik. Körfez'de denize girmek şöyle dursun, koku nedeniyle yanından geçerken burnunuzu tıkamak zorunda kalıyorsunuz. İzmir'in komşusu Edremit Körfezi'ni de önlem alınmadığı taktirde aynı tehlike bekliyor.
Yıllardır tatillerimi bu yörede geçiriyorum. Bu yılki kadar deniz kirliliği yaşandığına ilk kez şahit oluyorum. Özellikle denizin durgun olduğu günlerde suyun üzerini bir atık tabakası kaplıyor. Neyse ki Edremit Körfezi'nde rüzgar ve su sirkülasyonu farklılık gösterdiği için şimdilik kalıcı bir etki yaratmıyor. Ama önlem için kimse kılını kıpırdatmamaya devam ederse akıbeti İzmir Körfezi gibi olacak, bu kesin.



Yıllardır bu konuyu hem köşeme taşıyor hem de yaz aylarında ilgililerle temas ediyorum. Ancak önlemler hep geçici oluyor. Bir sene sonra yine aynı kirlilikle karşılaşıyorum. Sorunun kalıcı olarak çözümü için tespitlerimi buradan paylaşacağım. Belki bir katkısı olur.
Öncelikle Körfez'e...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın da TOGG ile gurur duyalım 28 Nisan 2024 | 274 Okunma Z kuşağı neler kaçırdı? 27 Nisan 2024 | 94 Okunma İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 877 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 244 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 473 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar