Dikkat! ekranlar otizmi tetikliyor

Otizm vakaları giderek artıyor. Bunun sebeplerinden biri de televizyon ve bilgisayar ekranları. Neredeyse doğdukları andan itibaren ekran karşısında vakit geçiren çocuklarımız büyük bir tehdit altında. Son...

Otizm vakaları giderek artıyor. Bunun sebeplerinden biri de televizyon ve bilgisayar ekranları. Neredeyse doğdukları andan itibaren ekran karşısında vakit geçiren çocuklarımız büyük bir tehdit altında.
Son yıllarda sıklıkla otizm spektrum bozukluğu olan hastalar ile karşılaştığını dile getiren İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi'nden Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Canan Kocaman, otizm hastalığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Kocaman, "Giderek şehir yaşamında yalnızlaşan küçük aileler, ebeveynlerin çalışma koşullarının ağırlığı ile birlikte zamanla yarışma durumu, bu koşullarda çocuk yetiştirmeye çalışırken bir tehlike ile karşı karşıya kalıyorlar. Toplumumuz bu konuda bilinçlenmediği için aile zarar verdiğinin de farkında olmuyor. En sık duyduğum hikaye, 'Yemek yediremediğimiz için ekran izlettik' oluyor. Özellikle de ek gıda geçiş döneminde. Hele reklam gibi hızlı değişen görüntüden CD kaydı yapıp yemek yediren aile ile bile karşılaştım ne yazık ki" dedi.
"Çocuk beyni oynayarak, taklit yolu ile, bizimle zaman geçirerek öğreniyor ve gelişiyor, pasif bir şekilde ekran izleyerek değil" diyen Kocaman şöyle devam etti:
"Hipnoz gibi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Takipçi’ her zaman ‘seyirci’ değildir 07 Mayıs 2024 | 32 Okunma Yuh olsun size! 05 Mayıs 2024 | 223 Okunma “İslami terör” safsatasını çürüten yazı 04 Mayıs 2024 | 228 Okunma Bunlar nasıl kutlama? 03 Mayıs 2024 | 108 Okunma Ya polis Taksim’i engellemeseydi? 02 Mayıs 2024 | 465 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar