Çatıyı kapatmamız lazım

Sabah Gazetesi Yazarı Yüksel Aytuğ’un bugünkü (23.02.2022)’’ Çatıyı kapatmamız lazım ‘’ başlıklı yazısı.

Atv'nin kısa zamanda fenomen haline gelen dizisi Yalnız Kurt her hafta olduğu gibi bu hafta da önemli mesajlarla yüklüydü. Özellikle de vatan savunması konusunda... Dizinin bilge karakteri Davut Bahadır, ömrünü Türkiye'nin yerli ve milli hava savunma sistemi Yıldırım Projesi'ni korumaya ve onun FETÖ marifetiyle düşmanların eline geçmesini önlemeye adamıştı. Bu yolda yetiştirdiği pek çok memleket sevdalısı evladını da yitirmişti. Davut Bahadır, bu meselenin neden bu kadar önemli olduğunu merak eden Yalnız Kurt Altay'a konuyu şu sözlerle anlattı:

"Düşmanlar bizi karadan geçemeyeceklerini biliyorlar. Denizlerimizde de mavi vatanı koruyan güçlü bir donanmamız var. Geriye bir tek hava sahamız kalıyor. Onlar Patriot ve S-400 gibi sistemlerle kendi kapılarını kilitlemişler. Bize de şifreleri yani anahtarı kendilerinde olan bu kapıyı satmaya çalışıyorlar. Hırsızdan kapı satın alınır mı? Biz de kendi hava savunma sistemimizi imal etmeye karar verdik. Onlar, Türkiye'nin bunu başarmasından büyük endişe duydular. Tek dertleri bu oldu. Bir şekilde Yıldırım Projesi'ni ele geçirmeye çalışıyorlar. Hava savunma sistemi bir ülkenin çatısıdır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kent lokantası mı, uçak gemisi mi? 17 Mayıs 2024 | 152 Okunma İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 180 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 178 Okunma Bu üniformayı reddediyorum! 14 Mayıs 2024 | 380 Okunma Vicdanları kurumuş 12 Mayıs 2024 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar