Binalar neden çöküveriyor?

Başta İstanbul olmak üzere binalarımız hiçbir dış etken olmadan, kendiliğinden yıkılıveriyor. Belli ki olası İstanbul depreminde -maazallah- taş taş üstünde kalmayacak. Kadim okurum Ali Aktulga da bu konu...

Başta İstanbul olmak üzere binalarımız hiçbir dış etken olmadan, kendiliğinden yıkılıveriyor. Belli ki olası İstanbul depreminde -maazallah- taş taş üstünde kalmayacak.
Kadim okurum Ali Aktulga da bu konu üzerinde mantıklı bir analiz yapmış:
"Bahçelievler'de olduğu yere çöken 7 katlı binanın ilk 3 katı adeta erimiş. Son 4 katı olduğu gibi cadde seviyesinde duruyor. Kara mizah gibi; son dört katı sanki daha sağlam yapılmış gibi ayakta. Çünkü o katlar daha sonra kaçak yapılmış.




O kadar çok var ki böyle binalar İstanbul'un 60 sonrası yapılan sur dışı semtlerinde. Kişilerin parası oldukça ve seçim zamanları af umuduyla alelusul yaptıkları maalesef. Alt katlar hesapsız kitapsız eklenen sonraki katların ağırlığını çekemediği için yaşıyoruz bu felaketleri.
Allah bizleri büyük depremlerden korusun, insanlarımıza da akıl fikir ve basiret versin inşallah."
YAZAR NOTU: Benim...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Korku dağları sarınca... 25 Ekim 2024 | 13 Okunma Dizilerimizle Çin Seddi’ni aştık 24 Ekim 2024 | 346 Okunma FETÖ tiyatrosunu asıl şimdi izleyin 23 Ekim 2024 | 549 Okunma Bari ölü bebekleri ırkçılığa alet etmeyin! 22 Ekim 2024 | 154 Okunma Yüzünüz olacak mı? 20 Ekim 2024 | 144 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar