Baletler tütü giyer mi?

Baletin, bale sanatı icra eden erkek dansçı olduğunu biliyorsunuz. Tütü ise balerinlerin yani kadın dansçıların giydiği tülden etek. Peki baletler, tütü giyer mi? Bu soruyu soran ben değil, 6 yaşındaki...

Baletin, bale sanatı icra eden erkek dansçı olduğunu biliyorsunuz. Tütü ise balerinlerin yani kadın dansçıların giydiği tülden etek. Peki baletler, tütü giyer mi?
Bu soruyu soran ben değil, 6 yaşındaki kızım Ela oldu. Onunla birlikte Maslak'taki Sihirbazlık Okulu'nun içinde yer alan Cambazhane'de sahnelenen Köpekler Bale Yapamaz adlı çocuk oyununa gittik. Başrolde bale yapmak isteyen Pako adında bir kukla köpek vardı. Pako'nun sahneye çıkarken tütü giymesine kızım Ela itiraz etti. "Baba bu köpek erkek, sesi de zaten erkek sesi. Peki neden balerinlerin tütüsünü giymiş?" dedi.



Onun sorusunu, oyun bitiminde oyunculara sorduk. İçlerinden biri, "Haklısınız. Hiç aklımıza gelmemişti. Yönetmenimize soralım" dedi. Biraz sonra içlerinden biri yanımıza geldi: "Oyun, Anna Kemp'in kitabından uyarlanmış. O kitapta da Pako tütü giyiyor. Yönetmenimiz aslına sadık kalmak istemiş" dedi.
Açıklama bizi pek tatmin etmedi doğrusu. Çünkü 2-8 yaş arasındaki çocuklara hitap eden oyun, o...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir gün gitsen bile Hatıran Yeter 28 Mart 2024 | 265 Okunma 3 milyon kişi oyuncu olmak için sırada 27 Mart 2024 | 228 Okunma Anasının ak sütü gibi helal 26 Mart 2024 | 282 Okunma Tükürmek serbest 24 Mart 2024 | 158 Okunma Neredesiniz babayiğit mizahçılar? 23 Mart 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar