Azgın ve sapkın diziler nasıl ıslah edilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bazı dizilerin aile yapısını olumsuz etkilediği söylemleriyle ilgili, "RTÜK ile ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik gerçekleştirdiğimiz...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bazı dizilerin aile yapısını olumsuz etkilediği söylemleriyle ilgili, "RTÜK ile ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik gerçekleştirdiğimiz işbirliği kapsamında dizi yapımcıları ile bir araya geleceğiz. Akademisyenlerin de katılacağı toplantıda hassasiyetlerimizi ele alacağız" dedi.
Gecikmiş ama yine de faydalı bir girişim. Yıllardır ekran başında eleştirel bakış açısıyla dizi izleyen bir televizyon yazarı olarak bazı tespitlerimin toplantı öncesinde işe yarayabileceğini düşünüyorum:
1- Türkiye'de insanlara olumlu ya da olumsuz mesaj ulaştırmanın en kestirme ve etkili yolu dizilerden geçer. Çünkü Türk insanı günde 5 saat boyunca televizyona baktığı kadar kimsenin ağzının içine bakmaz. Dizilerin bu gücünü kimse görmezden gelmemeli.
2- Senaryolarda öncelikli kaygı reyting olduğu sürece cinsellik, gayrimeşru ilişkiler ve şiddet içeriği önlenemez.
3- Sorun polisiye tedbirlerle değil, ancak teşvikle önlenebilir. Türk aile yapısına uygun, örf ve adetlerimizi koruyup gözeten, subliminal mesaj içermeyen yapımlar, devlet tarafından maddi ve manevi desteklenmelidir.
4- Dizilerde hangi sahne ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“İslami terör” safsatasını çürüten yazı 04 Mayıs 2024 | 37 Okunma Bunlar nasıl kutlama? 03 Mayıs 2024 | 106 Okunma Ya polis Taksim’i engellemeseydi? 02 Mayıs 2024 | 463 Okunma Neredesiniz bizim üniversiteliler? 01 Mayıs 2024 | 79 Okunma Esra Erol skandalı ortaya çıkardı 30 Nisan 2024 | 456 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar