Anız denen büyük rezalet

Mevsim, anız mevsimi. Anız ne mi? Taş devrinden kalma bir tarım uygulaması. Ürün toplandıktan sonra tarlada kalan sapları ateşe vererek imha etme yöntemi.

Mevsim, anız mevsimi. Anız ne mi? Taş devrinden kalma bir tarım uygulaması. Ürün toplandıktan sonra tarlada kalan sapları ateşe vererek imha etme yöntemi. Bunun toprağı zenginleştirdiğine ve yeni ekim öncesi haşereyi önlediğine inanılıyor. Gelin görün ki sonuçları sadece bunlarla sınırlı değil. Ateş kontrolden çıkınca ormanlar, evler, köyler yanıyor. Karayolu yakınlarındaki anız yangınlarında ise göz gözü görmez hale gelince araçlar birbirine giriyor, zincirleme kazalar meydana geliyor.

Pazar öğle saatlerinde telefonum çaldı. Arayan, bir televizyon kanalında yöneticilik yapan yeğenimdi. "Amca Çorlu'da zincirleme kazaya karıştık" dedi. Anız yüzünden görüş mesafesi aniden sıfıra düşmüş. Bizimkiler önde kaza yapan araçlara çarpmışlar. Arkadan gelenler de diğerlerine... Her iki yönde tam 17 aracın karıştığı kazada ikisi ağır 11 kişi yaralanmış.

Bizimkileri Çorlu Devlet Hastanesi'nden aldım. Yeğenim Berk, açılan hava yastığının yüzüne çarpması sonucu hafif yaralanmıştı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nde profesör olan piyanist eşi Ayça Aytuğ'un hava yastığı nedeniyle göğsünde şiddetli ağrı, sağ kolunda ve bacağında yaralar vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Duygu’nun hayatı film olur 18 Nisan 2024 | 297 Okunma Kilyos “imdat” diyor 17 Nisan 2024 | 162 Okunma Dünyanın en büyük günahı 16 Nisan 2024 | 198 Okunma Abdullah Gül hakkında ilginç iddialar 14 Nisan 2024 | 3.729 Okunma “Çok yanlış yaptık, çok...” 13 Nisan 2024 | 808 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar