Anasının ak sütü gibi helal

Müthiş bir Milyoner gecesiydi. Temiz yüzü, saygılı tavırları, sıcaklığı ve sınırsız genel kültürüyle hepimizi ekran başında kendine hayran bırakan, bir hafta içinde "hepimizin"...

Müthiş bir Milyoner gecesiydi. Temiz yüzü, saygılı tavırları, sıcaklığı ve sınırsız genel kültürüyle hepimizi ekran başında kendine hayran bırakan, bir hafta içinde "hepimizin" evladı olmaya terfi edip, Cumhuriyet gençliğinin yeni meşalesi haline gelen Berk Göktaş gece boyunca herkesin burnunu ekrana yapıştırdı.
Nefeslerin tutulduğu soru da çok ilginç ve anlamlıydı: "Bakara suresinde, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları'nın "Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diye isyan edip Hz. Musa'dan 'Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur? A: Mercimek B: Soğan C: Nohut D: Sarımsak..."



Soru aslında günümüz dünyasını da betimler gibiydi. Azla yetinmesini asla bilmeyen şımarık bir kavim, kendi peygamberlerini bile sınava çekip, mucize yaratmasını bekleyecek kadar şuurunu yitirmişti. Tıpkı bugün Gazze'de yaşananlar gibi derin bir gafletin içindeydiler.
Berk her zamanki gibi derin genel kültürü ve muhakeme yeteneği ile diğer...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Z kuşağı neler kaçırdı? 27 Nisan 2024 | 28 Okunma İşte Müge Anlı farkı 26 Nisan 2024 | 583 Okunma Ya Barış Manço olmasaydı? 25 Nisan 2024 | 241 Okunma Erkek düşmanı reklamlar (!) 24 Nisan 2024 | 471 Okunma Neredesiniz sahte Atatürkçüler? 23 Nisan 2024 | 255 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar