Ağzı bozuk şarkılar

Yeni nesil şarkı ve şarkıcıları dinlemekte çok zorlanıyorum. Çünkü Türkçeyi fena halde eğip büküyorlar. Bir kere Nişantaşı Tikisi Ağzı diye niteleyebileceğim ve gençler...

Yeni nesil şarkı ve şarkıcıları dinlemekte çok zorlanıyorum. Çünkü Türkçeyi fena halde eğip büküyorlar.
Bir kere Nişantaşı Tikisi Ağzı diye niteleyebileceğim ve gençler arasında çok yaygın olan o ağzı yayarak konuşma biçimi şarkıcılara da musallat oldu. Örneğin, bütün E'ler açık. "Ben" demiyorlar, "Baan" diyorlar.

Sesli harflerin hepsini, üzerinde tepinir gibi vurgulayarak ağızlarından çıkarıyorlar. Ne gerek varsa S'ler Ş, C'ler Ç olmuş. Harflere kuyruk takınca seslerinin güzelleşeceğine inanıyor olmalılar. Bütün sert ünsüzler mikrofonda patlıyor. Adam normal konuşurken telaffuzu gayet düzgün.

Ama şarkı söylerken içindeki tonmaister (ses düzenleyicisi) bütün tuşlara aynı anda basıyor gibi...
Bir de Türkçe şarkıyı İngiliz ya da Amerikalılar gibi ağızlarında yuvarlayarak telaffuz etmeye çalışan "içimizdeki İrlandalılar" var ki bende ağızlarına kürekle vurma hissi uyandırıyorlar.
Ayrıca rock söylemeyi ıkınmak sanan, şarkıya ille de yorum katacağım diye bestecisine mezarında takla attıran, sırf sıra dışı olmak için çizgi film sesiyle çocuğa yatan bir garip şarkıcı güruhu türedi.
Türkçenin ağzını bozmayı şarkıcılık sananlara, müziğin yollarına döktükleri bu çöpler...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Evlenenler bin pişman 26 Temmuz 2024 | 703 Okunma Otel AVM’leri esnafı bitirdi 25 Temmuz 2024 | 443 Okunma Bir siz kalmıştınız! 24 Temmuz 2024 | 1.252 Okunma Nereden nereye? 23 Temmuz 2024 | 1.361 Okunma Yeter! Dünyayı germeyin artık 21 Temmuz 2024 | 124 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar