Açlıktan kim ölmüş? (!)

Zor günleri atlatırken birbirimizi teselli etmek için hep böyle deriz: "Açlıktan kim ölmüş?" Tarih TV'de tüylerim ürpererek izlediğim Büyük Çin Kıtlığı adlı belgesel bu sözün...

Zor günleri atlatırken birbirimizi teselli etmek için hep böyle deriz: "Açlıktan kim ölmüş?"
Tarih TV'de tüylerim ürpererek izlediğim Büyük Çin Kıtlığı adlı belgesel bu sözün anlamsızlığını ortaya koyan belgelerle doluydu. Çin'de komünist hükümetin kıtlık karşısındaki acizliği ve basiretsizliği nedeniyle 1958 - 1962 arasında 55 milyon kişi açlıktan ölmüştü. Bu, iki dünya savaşında ölenlerin sayısına eşitti.
Bundan sonra yazacaklarım, rahatsızlık verici olabilir. Kendisine ve özellikle de midesine güvenmeyenler, lütfen okumayı burada bırakıp, diğer yorumlara geçsinler.
Şimdi size bu belgeselin ışığında, açlıktan ölmenin nasıl bir şey olduğunu anlatmaya çalışacağım. Bundaki amacım, şu anda Gazze'de bir lokma ekmeğe muhtaç olanlarla empati kurabilmenize yardımcı olmaktır. Burası, köprüden önceki son çıkıştır. Tekrar uyarıyorum, hassaslar devam etmesin.
Açlıktan ölme raddesine gelince insanların zayıflaması duruyor, aksine vücudunda şişlikler oluşuyor, organları canlıyken çürümeye başlıyormuş.
Kendini avutmak, daha doğrusu kendini kandırmak için çamur yiyenler bile olmuş. Ama onlar da kısa süre içinde kabızlıktan ölmüş.
Kıtlık sırasında binlerce...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“İslami terör” safsatasını çürüten yazı 04 Mayıs 2024 | 224 Okunma Bunlar nasıl kutlama? 03 Mayıs 2024 | 107 Okunma Ya polis Taksim’i engellemeseydi? 02 Mayıs 2024 | 463 Okunma Neredesiniz bizim üniversiteliler? 01 Mayıs 2024 | 79 Okunma Esra Erol skandalı ortaya çıkardı 30 Nisan 2024 | 465 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar