Kemal Kılıçdaroğlu tutuştu

İYİ Parti’nin CHP-HDP ittifakından kopuş sinyalleri vermesi siyaseti fena karıştırdı.İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 30 Ağustos resepsiyonuna katılması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’la sıcak diyaloğu bir işaret fişeğiydi aslında.

Hatırlarsanız, bazı sürprizlerin yaşanacağını ilk dillendiren MHP Lideri Devlet Bahçeli olmuştu.
Yaklaşık bir ay önce gazetemizin manşetinden vermiştik Bahçeli’nin sözlerini.
Yazarımız Süleyman Özışık’la sohbetinde, kurulacak yeni partilerin de Cumhur İttifakı’na dâhil olabileceğini söylüyordu Bahçeli.
Dikkat ettiyseniz, İYİ Parti ile ilgili ağır eleştiriler de yapmıyordu.O günlerde manşetimizin satır aralarındaki mesajları dikkatle okumayanlar, geç de olsa uyandı.

            ***

Şu gerçek ki, Kemal Kılıçdaroğlu CHP’si terör örgütünün siyasi kolu HDP ile bu kadar aleni iş birliği içindeyken, İYİ Parti aynı potada yer almak istemiyor.
“Bizim sayemizde o koltuklarda oturuyorsunuz” diyen HDP ile yollarını temelli ayırmakta kararlılar.
Şimdi önümüzdeki senaryo, İYİ Parti ve yeni kurulacak partilerin Cumhur İttifakı’na mı dâhil olacağı, yoksa birlikte üçüncü bir ittifak mı oluşturacakları…
Siyasi hesapların nereye varacağını zaman içerisinde göreceğiz ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’, MHP Lideri Bahçeli’nin “Yuvaya dönün” çağrılarını boşuna yapmadığı bugün daha net anlaşılıyor.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Konforumuz bozulacak 24 Mart 2024 | 29 Okunma Kaldığımız yerden… 28 Ocak 2024 | 6 Okunma İzin 04 Ocak 2024 | 60 Okunma Bunlar mı milliyetçi? 31 Aralık 2023 | 44 Okunma 21. asır Türkiye yüzyılı olacak 09 Ekim 2022 | 421 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar