Arslanköy’de demokrasi destanı

Asrın liderimiz “milletime sesleniyorum” dedi, seslendi. ★ “CHP’yi tanımak için Arslanköy’ü tanımak gerekir. CHP gözünü 1947’de yapılan muhtarlık seçimlerine dikmiştir. Mersin’e...

Asrın liderimiz “milletime sesleniyorum” dedi, seslendi.

“CHP’yi tanımak için Arslanköy’ü tanımak gerekir.
CHP gözünü 1947’de yapılan muhtarlık seçimlerine dikmiştir.
Mersin’e bağlı Toroslar’ın tepesindeki Arslanköy ahalisi CHP’nin dayattığı zalim muhtarı değil, kendilerinin desteklediği DP’li adayı seçmek için dört gözle sandığı beklemektedir.
Sandık köye gelir ama Halkevi’ne konan sandığa DP’li adaya oy vereceği bilinen hiç kimse yaklaştırılmaz.
İtirazlar üzerine sandık, köy odasına götürülür.
Ahali oyunu verir ve akşam sandık kapanır.
Sandığın başındaki görevli, CHP adayının kazanamayacağını görünce ‘hastalandım’ diyerek oy sayımını ertesi güne bırakmak ve sandığı da karakola götürmek ister.
Bunun üzerine Arslanköy’ün kadınları köy odasının önünde toplanır ve sandığın başka yere götürülmesine izin vermezler. Bu kahraman kadınlar, sabaha kadar jandarmayla birlikte sandığı bekler.
Ertesi gün yapılan sayımda DP’li muhtar adayı 10 kat farkla seçimi kazanır.
Sonucu hazmedemeyen CHP’lilerin itirazıyla vali, seçimin yenilenmesine karar verir.
Köye gelen ve başlarında sarhoş bir zabitin bulunduğu jandarma ile sandığa ve orada tecelli eden iradelerine sıkı sıkıya sahip çıkan köylüler arasında nahoş hadiseler yaşanır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.350 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.116 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.037 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar