Baharın habercisi çiçekler

2017 Ocak ayında Birleşik Metal-İş Sendikası’nın 2200 işçinin çalıştığı işyerlerinde uygulayacağı grev, Bakanlar Kurulu tarafından ertelendi. Sendika ve işçiler, bu karara...

2017 Ocak ayında Birleşik Metal-İş Sendikası’nın 2200 işçinin çalıştığı işyerlerinde uygulayacağı grev, Bakanlar Kurulu tarafından ertelendi. Sendika ve işçiler, bu karara karşı direndi. Kazandılar.
Mart ayında Banksis’in Akbank işyerlerinde uygulayacağı grev kararı da Bakanlar Kurulu tarafından ertelendi. Sendika ve işçiler bu karara karşı herhangi bir eylem yapmadılar. Kuzu kuzu beklediler.
Nisan ayında İzmir Aliağa’daki Petkim işçileri işyerini terketmeme eylemi yaptı.
Mayıs ayında Düzce’deki Teknorot fabrikasında çalışan 1250 işçi, Türk Metal tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesini protesto etti ve Türk Metal Düzce temsilcisini kovalayıp dövdükten sonra fabrikayı işgal etti.
Mayıs ayında Petrol-İş üyeleri Tüpraş işyerlerinde iş durdurdu.
Mayıs ayında Kristal-İş Sendikası’nın cam fabrikalarındaki grevi ertelenince, iş durdurma ve işyerini terketmeme kararı alındı ve uygulandı.

ERKEN AÇAN ÇİÇEK Mİ, BAHARIN HABERCİSİ Mİ?

Açan bir çiçeğin mevsimini şaşırmış ve erken açan bir çiçek mi, baharın habercisi olduğunu mu anlamak için çiçekleri, mevsimleri iyi bilmek gerekir. Erken açan çiçeği soğuk vurabilir. Erken açan çiçeğe bakarak program yaparsanız, yarı yolda kalırsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar