Bu nasıl bir cumhuriyet?

“İzmir’de 265 öğrenci Atatürk portresi oluşturarak ‘Atam nokta izinde’ yazdılar…”Muhtemelen bugün tekrarları yaşanacak bu gösteri geçen yıl ulusal gazetelerde böyle yer almıştı....

“İzmir’de 265 öğrenci Atatürk portresi oluşturarak ‘Atam nokta izinde’ yazdılar…”
Muhtemelen bugün tekrarları yaşanacak bu gösteri geçen yıl ulusal gazetelerde böyle yer almıştı. Öğrencilerin bedenleriyle verdikleri mesajdaki Nokta, İzmir’deki kolejin adı. İnternet sitesi “Onun düşünceleri çıkış noktamız’’ yazısı eşliğinde Atatürk resmiyle açılan kolejin bayramlar ve Atatürk konusundaki hassasiyeti her karede görmek mümkün.
2012 yılında Fer Özel Eğitim Şirketi tarafından kurulmuş (Fer Işık, Nur demek) okul dört yılda Bornova ve Buca’da iki dev kampüse ulaşmış. Kolejin ulusal basında yer alan bir başka etkinliğini ise daha yakın zamanlardan. 6 Haziran 2016 günkü Sözcü gazetesinden okuyalım:
“İzmir Özel Nokta Okulları İlkokul öğrencileri Şırnak’ta vatani görevini yapmakta olan askerlere şiirleri ile moral oldular. 6. Motorlu Piyade Tugayı Şırnak/Akçay’da mektuplarını teslim alan askerler minik öğrencilere mektup ve fotoğraflarını yollayarak cevap verdi. Ders sırasında Vatan Sevgisi konusuyla ülkemiz için mücadele eden kahraman Türk askerlerini konuşan öğrenciler şiir yazıp onlara yollama kararı aldı. Nokta Okulları veli, öğretmen ve idarecilerinin desteği ile mektuplar askerlere gönderildi.”
Haberden 1.5 ay sonra 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Darbeye katılanlardan biri 6. Zırhlı Piyade Tugayı’ydı. Şehir girişinde önleri kesilen tugaya bağlı zırhlı araçlara darbe talimatını veren tuğgeneral ve 384 asker tutuklandı.
Bir ay sonra 13 Ağustos 2016’da Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde yayınlanan bir kanun hükmünde kararnameyle FETÖ ile ilişkisi nedeniyle kapatılan 49 okuldan birinin adının da Nokta Koleji olduğunu gören veliler önce karara inanamadılar. Okulun önünde toplandılar, Atatürkçü bildikleri okulun kapanmasına tepki gösterdiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 635 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.045 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar