Bir terfi uğruna…

“Beni hedef tahtasına koydular, gelen giden vurdu. Bu iftiralar beni, çevremi, ailemi mahvetti. Bu iddialardan sonra emekli oldum ve hayatım tehlikede…”Hikâyenin sonunda Hava Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken emekli edilen bir korgeneral...

“Beni hedef tahtasına koydular, gelen giden vurdu. Bu iftiralar beni, çevremi, ailemi mahvetti. Bu iddialardan sonra emekli oldum ve hayatım tehlikede…”
Hikâyenin sonunda Hava Kuvvetleri Komutanı olması beklenirken emekli edilen bir korgeneral böyle diyecek. Onun gerçekten de “gelenin gidenin vurduğu” hikâyesi ise “Uludere Katliamı”ndan 15 Temmuz darbe girişimine uzanan karanlık bir yolu aydınlatabilir.
19 Şubat 2010 günü video paylaşım sitelerine bir ses kaydı düştü. Ses, tanıdıktı; Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ.
https://www.youtube.com/watch?v=d6g0-TKvMk8
Ses kaydında Başbuğ, bir grup askere Kozmik Oda araması iznini nasıl verdiğinden, subayların hatalarının nasıl istismar edildiğine kadar dert yanmaktaydı. Söylediklerinden çok konuşmasının dinlenmesi ve internete yüklenmesiydi dikkat çeken. Genelkurmay konuşmanın bir ay önce Başbuğ’un Brüksel ziyareti sırasında NATO’da görevli üst düzey 20’ye yakın subayla bir araya geldiği, yaverlerin bile olmadığı kapalı bir toplantı sırasında kaydedildiğini açıkladı. Ev sahibi, Türkiye’nin NATO’daki Askerî Temsilcisi olan bir korgeneraldi; Veysi Ağar.
http://www.ntv.com.tr/turkiye/basbugun-da-ses-kaydi-cikti,lBecpE6RKE-BRV3Hn4uYSA
Veysi Ağar’ın adını 9 ay sonra bir daha duydu Türkiye. Kasım 2010’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO zirvesi için Lizbon’a gitti. 23 Kasım 2010’da Cihan Haber Ajansı abonelerine şöyle bir haber geçti:
“Türkiye'nin NATO nezdindeki askerî temsilcisi Hava Korgeneral Mehmet Veysi Ağar zirve için Lizbon'a giden Gül'ü karşılamadı. NATO'daki en üst düzey Türk komutanı olan Veysi Ağar'ın zirveden 2 gün önce Lizbon'a geldiği, kendisine ‘Cumhurbaşkanını karşılayacak mıyız?’ diye sorulunca da ‘Ne karşılaması, zaten karısını da alıp gelmiş’ dediği öne sürüldü...”
Korgeneral Veysi Ağar, akşam Samanyolu Haber’deydi.
https://www.youtube.com/watch?v=tu2Ev_c9wow
Köşkten haberi doğrulamayan bir açıklama yapıldı, Cumhurbaşkanı Gül “abartmamak lazım” dedi. Ama Korgeneral Ağar’ın siciline bu haber ikinci bir eksi olarak girmişti artık.
O eksinin etkileri 2011 yılının Yüksek Askerî Şûra’sında görülecekti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 635 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.045 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar