At izini kaybetmemek için…

Tam adı “Işık Tarikatı (Fetullahçılık) Raporu’’. 1999 yılı nisan ayında Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ın talimatıyla İstihbarat Şube Müdürü Osman Ak’ın...

Tam adı “Işık Tarikatı (Fetullahçılık) Raporu’’. 1999 yılı nisan ayında Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ın talimatıyla İstihbarat Şube Müdürü Osman Ak’ın koordinasyonundaki bir ekip tarafından hazırlanan rapor, devlet içindeki en erken FETÖ uyarılarından biri kabul ediliyor.
Ama “Işık Tarikatı” adındaki gibi resmî cehaletler bir tarafa bu raporda Emniyet içindeki Fetullahçılar olarak fişlenen isimler arasına cemaatle ilgisi olmayan pek çok isim de girmişti.
O isimlerden Hanefi Avcı, Adil Serdar Saçan gazetelere de düşen listeleri İçişleri Bakanlığı’na şikayet ettiler. İdari soruşturma kısmı görevden el çektirme cezalarıyla sonuçlandı.
Saral ve Ak’la birlikte soruşturulanlardan biri Emniyetteki Fetullahçılar listesini hazırlayanlardan komiser Z.G.ydi. İdari soruşturmadan ceza almadan kurtuldu.
Z.G. ardından Ankara Emniyet İstihbarat Şube Müdürü ve sonrasında Bolu Emniyet Müdür yardımcısı oldu.
Ve 1999’da Fetullahçı polis listeleri yapan ekip içinde yer alan R.G., 17/25 Aralık sonrası meslekten ihraç edildi. Hakkında tutuklama kararı çıkarıldı, mahkeme tarafından serbest bırakıldı ve izini kaybettirdi. Halen Ankara Emniyeti’nde 2008-12 arasındaki bir dinleme skandalı davasının sanığı…
Saral, Ak ve raporu hazırlayan emniyetçiler, sadece idari bir soruşturmaya da uğramadılar, kısa bir süre sonra ortaya çıkan bütün gazetelerin manşetlerine çıkan bir Telekulak skandalının da sanığı oldular. Ankara’da pek çok ünlü ismi dinledikleri iddia edilen emniyetçilere Ankara Emniyeti’ndeki çalıştıkları kattan hareketle “8. Kat çetesi” adı bile takıldı. Ancak 2003 yılında hepsi davadan beraat ettiler. O davanın sanıklarından biri komiser S.Ö.’ydü. O da Emniyet’teki Fetullahçılar listelerini hazırlayanlardan biriydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 635 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.045 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar