HD(P)KK, CHP’nin oksijen tüpüdür!

          CHP’nin son yedi yıldır HD(P) KK ile çok açık bir ittifakı vardır. CHP âdeta CH(P)KK olmuştur. Elbette çok geçmişe gidersek terör örgütü PKK’nın siyasi...

          CHP’nin son yedi yıldır HD(P) KK ile çok açık bir ittifakı vardır. CHP âdeta CH(P)KK olmuştur. Elbette çok geçmişe gidersek terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HEP’i de Meclise sokan CHP’nin uzantısı SHP’dir.

          Son yedi yılda HDP ile ittifak girişimini ilk 2014 yerel seçimlerinde denemişlerdi. Bunu da HDP’li Sırrı Süreyya Önder “2014 yılında Kemal Kılıçdaroğlu bize geldi. HDP ile ittifak yapalım bunu kimse duymasın dedi” şeklinde deşifre etmişti. Tam manasıyla bir ittifak olmasa da sıcak temel atılmıştı. Bir yıl sonra da 7 Haziran 2015 genel seçimleri oldu. CHP o zaman da “Her CHP’li evden HDP’ye birer oy kampanyası” başlatmıştı. Murat Özçelik gibi bazı CHP Genel Başkan Yardımcıları da bu kampanyayı abartarak “Ailece HDP’ye oy verdik” itirafında bulunmuştu. CHP’nin Çanakkale Belediye Başkanı “HDP barajı aştı” diye vatandaşa pilav dağıtmıştı. CHP’nin içine HDP öyle kaçmıştı ki, HDP’nin başarısı için CHP’liler âdeta seferberlik başlatmıştı.

          7 Haziran 2015 seçim sonuçlarında AKP kan kaybedip, hükümeti tek başına kurma gücü olmayınca CHP’liler bu sefer HDP ile koalisyon kurmak için âdeta topyekûn seferberliğe koyuldular. Utanmadan, yüzleri kızarmadan “CHP-MHP-HDP” birlikteliğinden oluşacak koalisyon çağrılarında bulundular.

          Atatürkçü geçinen medyadaki bazı şerefsizler bu koalisyonun kurulması için âdeta kendilerini parçalamıştı. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’den her girişimde bulunduklarında hak ettikleri cevabı aldılar ama bir türlü bundan vazgeçmediler.

          CHP’nin yetkilileri, yazarları ve yorumcuları MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Kundaktaki bebekleri kurşunlayan, Mehmetçikleri, polisleri ve masum binlerce vatandaşımızı acımasızca katleden bir terör örgütünün siyasi kuryesiyle aynı blokta nasıl bulunuruz? Devletin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kasteden mihraklarla işimiz ve münasebetimiz katiyen olmaz. CHP Genel Başkanı hadiseye çok yanlış taraftan bakmaktadır. CHP sözcüleri ezbere konuşmakta ve havanda su dövmektedir. Bizim HDP konusunda ikna edilmemiz olmayacak bir şeydir. CHP bu çerçevede fazlaca emek sarf etmesin” sözlerini anlamayacak kadar aciz, düşkün ve gözleri dönmüş şekildeydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asıl sen kimsin LAN 27 Aralık 2023 | 4.714 Okunma Ey yargı! Kılıçdaroğlu’nun sicilini mi temizlemeye çalışıyorsun? 18 Aralık 2023 | 2.175 Okunma Türk olsan da yine Türk düşmanlığı yapıyorsun! 30 Kasım 2023 | 2.712 Okunma İtibarı çapsızlarla paspas olan Kılıçdaroğlu! 13 Aralık 2022 | 226 Okunma Dersimli Kemal'e neyin vefasıdır bu? 12 Aralık 2022 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar