Gazetecilik suç değildir

CHP Milletvekili, gazeteci Enis Berberoğlu, “Casusluk” suçlamasıyla önce müebbete, sonra 25 yıla mahkum edildiği sırada IŞİD sanığı 13 kişi de serbest bırakılıyordu. Ve ben bilgisayarımın...

CHP Milletvekili, gazeteci Enis Berberoğlu, “Casusluk” suçlamasıyla önce müebbete, sonra 25 yıla mahkum edildiği sırada IŞİD sanığı 13 kişi de serbest bırakılıyordu.

Ve ben bilgisayarımın başında bugünkü yazımı yazmak üzere oturmuş düşünüyordum!

Ben “gazeteci”!

Ne yazacağım?

Bugün hapiste yüzden fazla gazeteci var, bir kısmı arkadaşım.

Onların sadece gazetecilik yaptıkları için tutuklanmış ve ne zaman çıkacakları belli olmadan cezaevinde yatıyor olmaları, benim gazetecilik yapmamı da engeller.

Ben de yazamam!

İnsanım çünkü; korkarım, susarım!

Ben gazetecilik yapamazsam, siz de beklediğiniz yazıyı okuyamazsınız. Hepimize kötülük bu.

Mahkeme, seçilmiş milletvekilini, daha yargılama bitmemiş, temyiz aşaması da olan bir davada, kaçma şüphesi var diye tutukluyor.

Bugün tutuklamaların çok büyük bir bölümü PEŞİN İNFAZ’dır!

Gazetecilik suç değildir.

Gazeteci, haberi bulur ve kamu yararı gözeterek yayınlar.

Bu ne casusluktur, ne hainliktir, ne şudur budur. Yazar, yorum yapar, eleştirir.

Kimi eleştirsen hakaret davası açıyor!

Sadece güç odaklarını, sermayeyi, iktidarı mutlu ve memnun eden haberler yapmak halkla ilişkiler bülteni çıkarmak demektir! Yargı da baskı altında ki böyle kararlar çıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bereket kuyruğu, İstiklal Marşı ve AKP sakalı 23 Şubat 2019 | 7.530 Okunma Yerel seçim kâbusa dönüştü 21 Şubat 2019 | 3.299 Okunma Geçici iş dediğin nedir ki? 16 Şubat 2019 | 4.845 Okunma Soğan yakında karneyle 14 Şubat 2019 | 4.442 Okunma Hizmet ve başarı varsa alkışlarım 09 Şubat 2019 | 5.778 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar