Bir Lawrence müsveddesinin hezeyanları

İngiltere’nin yazıp ellerine tutuşturduğu “Arap Tarihi” baştan sona yalandır ve “Türk düşmanlığı” üzerine kuruludur.Son Medine müdafii Ömer Fahreddin Paşa’ya arsızca dil uzatan...

İngiltere’nin yazıp ellerine tutuşturduğu “Arap Tarihi” baştan sona yalandır ve “Türk düşmanlığı” üzerine kuruludur.

Son Medine müdafii Ömer Fahreddin Paşa’ya arsızca dil uzatan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed de işte bu tarihten beslenenler arasındadır.

Attığı iğrenç twit şöyle: 

“1916 yılında Türk Fahri Paşa’nın Medinetü’l Münevvere halkının hakkına girdiğini ve onların mallarını çaldığını, onları kaçırdığını, Şam’dan İstanbul’a ‘Seferberlik’ ilan ederek, Medine’deki el yazması eserleri çaldığını biliyor muydunuz? İşte Erdoğan’ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu.” 

Bu iğrenç sözler, sadece tarihin tersyüz edilmesi değil, aynı zamanda aklı başında, ilim-irfan sahibi Arapları da rahatsız edeceğini düşündüğüm bir Lawrence yalanıdır: İngiliz gözüyle ve mantığıyla tarihe bakan bir “Amerikan uşağı”nın hezeyanıdır! Öte yandan Fahreddin Paşa başta olmak üzere, hayatlarını Medine için hiçe sayan kahraman Türklere ve Araplara alçakça iftiradır ve belgeler karşısında zerre kadar geçerliliği yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Osmanlı’da ev hayatı 03 Kasım 2020 | 476 Okunma Osmanlı evleri ve modern evlerimiz 02 Kasım 2020 | 359 Okunma Toplum yeniden inşa edilmeli 31 Ekim 2020 | 380 Okunma Osmanlı’da çocuk olmanın anlamı 30 Ekim 2020 | 268 Okunma Türkiye’de çocuk olmak… 28 Ekim 2020 | 162 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar