Ters köşeye yatıran operasyon

TSK'ne ait uçakların önce Suriye sınırımızdaki DAEŞ mevzilerine, ardından da Kuzey Irak'taki PKK kamplarına karşı başlattığı harekatın dünyada genel anlamda olumlu yankılandığını...

TSK'ne ait uçakların önce Suriye sınırımızdaki DAEŞ mevzilerine, ardından da Kuzey Irak'taki PKK kamplarına karşı başlattığı harekatın dünyada genel anlamda olumlu yankılandığını söyleyebiliriz. Türkiye'nin DAEŞ'e karşı bir operasyona girişmesi sanıldığı gibi veya Türkiye içinden birilerinin uydurup beslemeye çalıştığı algının aksine hiç de şaşırtıcı değil.
Aslında Türkiye'nin baştan beri DAEŞ'e karşı tutumu belli. Daha DAEŞ ortaya çıktığı andan itibaren onu ilk terör listesine yazan ülke Türkiye oldu. Bir nebze basiretle olup bitenleri izleyenler için DAEŞ'in gerek Suriye'de gerek Irak'ta hatta toplamda bütün Ortadoğu'da ilk başta Türkiye'yi ve Türkiye'nin temsil ettiği siyasi çizgiyi hedef aldığını çok net bir biçimde görürler.
Buna rağmen Türkiye'ye “DAEŞ'e desteği yakıştıran” başta paralel ve PKK medyası, kendi zihinlerindeki ve kalplerindeki kirliliği, hakikate karşı işledikleri katliamlarla yansıtıyorlardı. Bir nebze inanarak bu kara propagandayı yapıyorlar idiyse, Türkiye'nin DAEŞ'e karşı yaptığı operasyonlarla bir tür ters köşeye yatmış olmaları mukadderdir. Ama şu iyice bilinmeli ki, onların ters köşeye yatmış olmaları en iyi ihtimalle kendi aptallıkları yüzünden olmuştur, zira Türkiye'nin DAEŞ'e karşı baştan beri tavrı alabildiğine net.
HDP', PKK'ya BORCUNU ÖDEMEDEN SİYASET YAPABİLİR Mİ?
Gelelim TSK'ne ait uçakların PKK kamplarına karşı giriştiği operasyonlara. Bu operasyonların dünyada Türkiye'nin teröre karşı en doğal savunma hakkı olarak karşılandığı görülüyor. Çözüm sürecinin akıbetine dair sorular ve endişeler ifade edilse de, PKK'nın siyasi hareketi olarak HDP'ye parlamentoda 80 vekille, yani Türk milliyetçisi MHP ile aynı sandalye sayısıyla temsil imkanı verilmiş olduğu halde, son saldırılarıyla şiddetten de vazgeçmeyeceğine dair vermiş olduğu mesaj çözüm sürecinin bu şekilde zaten kabullenilemeyeceğini ve devam edemeyeceğini yeterince iyi anlatmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 224 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar