Siyonizmin kök ve söz yoksunluğu

İsrail’in zaten 17 yıldır toplama kampı şartları yaşattığı Gazze halkına karşı 34 gündür yürüttüğü vahşice saldırılar dünyanın bütün halkları nezdinde...

İsrail’in zaten 17 yıldır toplama kampı şartları yaşattığı Gazze halkına karşı 34 gündür yürüttüğü vahşice saldırılar dünyanın bütün halkları nezdinde onun itibarını her geçen gün daha da tüketmekte, onun arkasında duran herkesi de yerin dibine geçirmektedir. İsrail’in bir devlet olmadığı her davranışıyla daha da görünüyor. Sadece bolca silah yüklenmiş, kontrolsüz, kaidesiz, köksüz bir örgüt gibi davranıyor.

33 günün sonunda ABD’nin de talebiyle günde 4 saatliğine uygulamayı kabul ettiği “bombardımana ara verme” sözünün ilk uygulamasını yapması beklenen saatlerde yine hastane bombalayarak anlaşmayı ihlal etmiş olması niyeyse bir sürpriz gibi karşılanıyor.

Oysa bu tipik bir İsrail davranış biçimidir. İsrail şimdiye kadar Filistin’le barış görüşmelerinin hepsinde aynı şeyi yaptı. İsrail’den bazı konularda söz almak çok da zor değil. O barış yanlısı gibi görünmek için bazen her türlü sözü verebiliyor. Ama iş o sözlere uymaya gelince onu bağlayan hiçbir sözü olmadığı anlaşılıyor. Onun için söz vermek suya yazı yazmak gibi bir şey.

Filistin’le özellikle ABD’nin arabuluculuğunda yapılmış bütün...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerikan üniversitelerinde Aksa Tufanı dalgaları 04 Mayıs 2024 | 156 Okunma Filistin’e Özgürlük ve Bağımsızlık için Parlamenter İnisiyatifi 01 Mayıs 2024 | 59 Okunma İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî 27 Nisan 2024 | 231 Okunma Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 226 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 271 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar