Siyasetin lisan-ı hâli, okuyabilene…

14 Mayıs seçimleri için uygulanan kampanyalarında Erdoğan, kazandığı takdirde yapacaklarını hâlihazırda yapmakta olduklarını fiilen açarak, açıklayarak çok farklı bir yol deniyor. Bununla...

14 Mayıs seçimleri için uygulanan kampanyalarında Erdoğan, kazandığı takdirde yapacaklarını hâlihazırda yapmakta olduklarını fiilen açarak, açıklayarak çok farklı bir yol deniyor. Bununla yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı demenin de ötesine geçiyor. Bizatihi içinde bulunduğumuz sürecin Türkiye’nin geri dönemeyeceği bir yol olduğu algısını da kendiliğinden üretiyor bu lisan-ı hal.

Aslında son seçimden bu yana geçen zamanların hepsine yayılmış bu türden açılışlar, icraatlar vardı zaten. Seçim sath-ı mailinde karşılaştıklarımız sadece bu seçim dönemine denk gelenler. Öncekiler muhtemelen unutuldu bile. Ama seçim sürecinde, kampanyanın atmosferinde yapılan açılışlar ve sunulan hizmetler öncekileri de hatırlatmış oluyor.

Bu açılışları seçim kampanyasına alet etmeyi eleştirenleri anlamak mümkün değil. Seçimde onu kullanma bunu kullanma, insanlar farkı nasıl anlayacak, insanlara fark nasıl anlatılacak?

ERDOĞAN’IN AÇILIMLARI SİYASETTE HAKSIZ REKABET Mİ OLUŞTURUR?

Bu alan kendisi açısından ciddi bir zaaf oluşturduğu için muhalefet bunu haksız rekabet unsuru gibi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Amerikan üniversitelerinde Aksa Tufanı dalgaları 04 Mayıs 2024 | 151 Okunma Filistin’e Özgürlük ve Bağımsızlık için Parlamenter İnisiyatifi 01 Mayıs 2024 | 59 Okunma İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî 27 Nisan 2024 | 231 Okunma Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 226 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 271 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar