Sisi’nin katliam gibi idamları

Geçtiğimiz Çarşamba sabahı Mısır’da Darbeci Sisi yönetimindeki mahkemenin verdiği karara istinaden 9 muhalif genç asılarak idam edildi. Önceki hafta da 6 kişi daha infaz edilmişti. Böylece iki hafta...

Geçtiğimiz Çarşamba sabahı Mısır’da Darbeci Sisi yönetimindeki mahkemenin verdiği karara istinaden 9 muhalif genç asılarak idam edildi. Önceki hafta da 6 kişi daha infaz edilmişti. Böylece iki hafta içinde idam edilenlerin sayısı 15’i buldu.

İsnat edilen suçun aslında çok önemi yok, çünkü Mısır’da birilerinin önce öldürülmesine karar veriliyor sonra onlara uygun bir suç uydurularak cinayet mahkeme kararı ve ardından idam yoluyla gerçekleştiriliyor.

Suçun uyup uymaması önemli değil. Sisi’nin dostları alışverişte görsün. Bir mahkeme gösterisi ve bir karar.

Kararı veren hakimler Mısır’da “idam hakimleri” olarak biliniyor, gözleri kara, hukuk fakültesi mezunları hepsi ama hukuktan zerre nasipleri olmamış. Hepsi de 2013’te gerçekleştirilen askeri darbeden sonra Sisi tarafından muhaliflerin susturulması, tasfiye edilmesi ve bertaraf edilmesi için kurulmuş olan “terör mahkemesi”nin üyeleri. Bu göstermelik mahkemelerin cellat gibi çalışan hakimlerinden birkaç örnek:

Muhammad Naci Şehata, mahkemede bile çıkarmadığı siyah gözlüğüyle şöhret salmış, gazete kupürlerine göre bir defada verdiği 263 idam cezasıyla biliniyor.

Hasan Farid, 147 idam cezasına imza atmış olan bu hakim de aynı zamanda son 9 kişinin idamını da vermiş olan kişi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 353 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar