Sahi, Sri Lanka’daki terörün arkasından kim çıktı

Geçtiğimiz günlerde Sri Lanka Devlet Başkanı Sirisena, 21 Nisan’da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade’deki St. Anthony’s, Katana’daki St. Sebastian ve Batticaloa’daki Meryem Ana kiliseleri ile...

Geçtiğimiz günlerde Sri Lanka Devlet Başkanı Sirisena, 21 Nisan’da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade’deki St. Anthony’s, Katana’daki St. Sebastian ve Batticaloa’daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo’daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine eş zamanlı olarak düzenlenen terör saldırılarının arkasında uyuşturucu satıcılarının var olduğunu söyledi.

Hatırlarsanız Nisan ayında meydana gelen ve 290 kişinin hayatını kaybettiği bu saldırılarda olağan şüpheli olarak dikkatler sözümona “İslami terör örgütlerine” çevrilmişti. Zaten hazır dikkatler oraya yönelmişken DAEŞ de bu saldırıyı hemen üstlenmekte gecikmemişti.

Hoş DAEŞ denilen insanlık dışı yapının neler yapabildiğini bildiğimiz için onun bunu yapamayacağını da kimse düşünmemiştir. Doğrusu bu tam da bugünün küresel tezgahında kimin için nasıl bir işlevi yerine getirdiğine dair yeterince ipucu veriyor.

Bazı terör örgütlerinin kendi yapmadıkları faili meçhul eylemleri de ortada kalmasın diye değil, reklam olsun diye üstlendiklerini biliyoruz.

Sri Lanka Devlet Başkanı’nın verdiği bilgiyle ayda 50 bin kişinin tutuklandığı Sri Lanka’da uyuşturucu sektörünün ne kadar güçlü, ne kadar örgütlü ve gereğinde tezgahını yürütebilmek için ne kadar acımasız olabileceğine dair yeterince bilgi veriyor bu durum.

Zaten Sirisena bir devlet başkanı olarak bu yarı devlet gibi, ama uluslararası ağlara yayılmış yapılanmaya karşı korkusuzca bir mücadeleye girişmiş. Ve aslında bunun için bazı uyuşturucu tacirleri hakkında verilmiş idam cezalarını onayladığı için maruz kaldığı eleştirilere karşı cevap verirken bu bilgileri paylaşmış ve ilk başta olağan şüpheli olarak sözümona “İslami Terör” örgütlerine dikkatleri yönelten ve DAEŞ’in de üstlendiği saldırıların arkasındaki asıl faillerin bu uyuşturucu tacirleri olduğunu bu vesileyle söylemiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 224 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar