PYD’ye destek gerekçesi ABD’yi gülünç duruma düşürüyor

ABD’nin Suriye konusundaki siyasetini karara bağlayan 13894 sayılı kararnamenin, yani tezkerenin bir yıl daha uzatıldığı açıklandı. Bizde yurtdışında askeri operasyon veya asker bulundurma uygulamaları...

ABD’nin Suriye konusundaki siyasetini karara bağlayan 13894 sayılı kararnamenin, yani tezkerenin bir yıl daha uzatıldığı açıklandı. Bizde yurtdışında askeri operasyon veya asker bulundurma uygulamaları Meclis’ten tezkere gerektiriyor. ABD’de mevcut bir kararın veya görevin süresinin uzatılması için başkanın kararı yetiyor.

O yüzden ABD Başkanı Joe Biden daha önce çıkmış olan kararnamenin süresinin bu kararnameye gerekçe oluşturan acil durumun devam etmesi dolayısıyla kararname süresini uzatmaya karar verdiğini bizzat duyurdu.

Oysa Suriye’deki ve Suriye’yle ilişkili durum hakkında 13894 sayılı kararnamede ilan edilen ulusal acil duruma 14 Ekim 2019’da yani eski Başkan Donald Trump zamanında karar verilmişti.

Bu karar hem Suriye’deki hem de Suriye’yle ilişkili durumların, ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikasına alışılmadık ve olağanüstü tehdit oluşturduğu değerlendirmesi yapılmış ve bu tehditle baş etmek için “Uluslararası Acil Ekonomik Yetkiler Yasası” uyarınca ulusal acil durum ilan edilmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 223 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar