Oruç ve Sorumluluk

Bugün, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığının ülkemizde görev yapmakta olan büyükelçilere verdiği 8. Geleneksel iftar dolayısıyla yaptığım konuşmadan bir bölümü...

Bugün, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığının ülkemizde görev yapmakta olan büyükelçilere verdiği 8. Geleneksel iftar dolayısıyla yaptığım konuşmadan bir bölümü paylaşmak isterim:

Oruç, İslam öncesinden başlayan, dolayısıyla çok farklı dinlerin, kültürlerin, milletlerin bildikleri veya uyguladıkları bir ibadet.
Tarihsel olarak farklı nesilleri birbirine bağlıyor. Coğrafi olarak da aynı anda dünyanın her yanında yaşanan bir ortak tecrübe olarak insanlara düzenli olarak bir şeyler hatırlatıyor.

Neyi hatırlatıyor?
Hangi durumda olursak olalım, başka insanlara, bilhassa ihtiyaç sahibi insanlara, zor durumda olanlara karşı sorumluluğumuzuhatırlatıyor.

“Komşusu açken, kendisi tok yatan bizden değildir” buyurur Hz. Muhammed (SA).
Komşuya karşı sorumluluk bütün dinlerin üzerinde durdukları çok önemli bir etik kuraldır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 224 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar