Ortadoğu’nun geleceği ABD perspektifinden okunamaz

ABD’nin Afganistan’da 20 yıldır gerçekleşmiş olan ama dünyaya duyurulması için en uygun zamanın beklendiği hezimeti sadece Afganistan’daki operasyonun başarısızlığından ibaret değil. Daha...

ABD’nin Afganistan’da 20 yıldır gerçekleşmiş olan ama dünyaya duyurulması için en uygun zamanın beklendiği hezimeti sadece Afganistan’daki operasyonun başarısızlığından ibaret değil.

Daha önce de söyledik. Bu ABD’nin malum bir tarz-ı siyasetinin genel olarak başarısızlığıdır. Dere yataklarına konut yapmanın nihai sonucunun tabiatın cezasına mahkûm olması gibi, halkların, ülkelerin iradelerine karşı kurulan devletçiklerin nihai sonucu da yıkım oluyor. ABD’nin Afganistan’da öfkeyle kalkarak giriştiği işgal operasyonunun zarardan başka bir sonucu olamazdı.

Aynı siyaset Irak’ta da belki aynı çarpıcılıkta olmasa da benzer bir hezimete uğradı. 10 yıllık fiili işgalin neticesinde Irak’ta hiçbir hedefe ulaşılamamış olarak terkedildi. Belki hedef zaten buydu diyenler çıkabilir ama buna ikna etmeleri için çok su götürmeleri gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 224 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar