Mısır’da evleri başlarına yıkılanların isyanı

Biz Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin ufku üzerine konuşaduralım, Mısır 8 gündür ciddi bir halk hareketliliği ve Sisi’ye karşı yoğun protesto hareketlerine sahne oluyor.

Biz Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin ufku üzerine konuşaduralım, Mısır 8 gündür ciddi bir halk hareketliliği ve Sisi’ye karşı yoğun protesto hareketlerine sahne oluyor. Gösteriler geçtiğimiz yıl Sisi’nin kendi şahsı için inşa ettiği lüks sarayları ifşa ederek ülkeden kaçan müteahhit Muhammed Ali’nin başlattığı isyan çağrısının yıl dönümü olan 20 Eylül’de küçük katılımlarla başladı ama giderek bütün ülke sathına yayıldı.

Ne Türkiye ne de dünya medyasında bu hareketliliklerin bir haber konusu olmaması üzerine ayrıcı durabiliriz. Neticede bu suskunluğun Mısır’da dikkate alınması gereken bir halkın bugünkü dünya düzeni ve bu düzenin sesi olarak medyanın umurunda olmadığını gösteriyor olduğunu kaydederek geçelim.

Ülkenin tarihindeki tek seçilmiş ve kendisine Savunma Bakanlığı’nı milleti adına emanet etmiş olan Cumhurbaşkanı’na karşı entrika dolu kanlı darbesini yapalı 7 yılı aştı Sisi’nin. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 219 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 268 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 358 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 402 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar