Kürt hareketinden geriye, elde kaldı SSÖ Solculuğu

Önce tarafsız bir şekilde bazı internet portallerine yansıyan haberi aktaralım. Şirince'de kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle 11 yıl hapse mahkum edilmiş bulunan Sevan Nişanyan özel bir izinle 3...

Önce tarafsız bir şekilde bazı internet portallerine yansıyan haberi aktaralım. Şirince'de kaçak inşaat yaptırdığı gerekçesiyle 11 yıl hapse mahkum edilmiş bulunan Sevan Nişanyan özel bir izinle 3 günlüğüne cezaevinden salıveriliyor. Bu salıverilmede Nişanyan 60. yaş gününü kutlamak için Cihangir'in revaçta restoranlarından birisinde bir parti düzenliyor. Nişanyan'ın papyonla dansöz oynattığı bu eğlenceli, çalgılı-oynamalı gecede misafirleri arasında bulunan isimlerden bazıları ise şunlar: Sırrı Süreyya Önder, Garo Paylan, Hayko Bağdat, Hasan Cemal.
Dikkat edileceği üzere bu dansözlü eğlenceye katılan isimlerin medyaya yansıyanları ülkemizin önemli muhalif gazetecileri ve siyasetçileri. Olayın gündeme gelmesinin ardından hayal kırıklığı yaşayan Ahmet Hakan'ın köşesine taşıması ile birçok kişi tarafından duyulduğu söylenebilir. Duyulmasının ardından büyük endişeye kapılan Garo Paylan'ın Ahmet Hakan'ı arayarak izahat vermesi, Paylan'a zaten hak vermeye ayarlı Ahmet Hakan'ın “Tamam canım, bir şey yokmuş, tamamen yanlış anlaşılma. Dağılabilirsiniz” yollu cümleleri bu enteresan hadisenin üstünü örtemez elbette.
Türkiye'nin güneydoğusunda bazı yerlerde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını ve terör örgütüne karşı gerçekleştirilen operasyonları ajite ederek siyasal zemini yok etmeye çalışan, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne yaslanan bir söylem düzeyi ile siyaset yaparak kitleselleşmek ve Türkiyelileşmek yerine terör örgütünü cesaretlendirmeye çalışan, dahası Rusya'ya ve kendisine göz kırpan her türlü Türkiye'ye düşmanca tavır içerisindeki aktöre kendisini ve terör örgütünü pazarlayan bir siyasal seviyede karar kılan HDP'nin bazı milletvekillerinin, o dillerinden düşürmedikleri ölümler karşısında nasıl bir halet-i ruhiye içerisinde olduklarını gösteren güzel bir örnekti aslında yaşananlar. HDP'li vekillerin ve hep muhalif aydınların söylemlerinin toplum tarafından neden inandırıcı bulunmadığını da bir kez daha anlamış bulunuyoruz. Medyada dolaşan ve geceye ait olduğu iddia edilen Sırrı Süreyya Önder ve Hayko Bağdat'lı bir fotoğraf durumu oldukça net bir şekilde ortaya koyuyor zaten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’deki “kan ve ruh kaybı” nasıl telafi edilebilir? 08 Mayıs 2024 | 1.046 Okunma Gazze ışığında üniversitenin misyonu 06 Mayıs 2024 | 162 Okunma Amerikan üniversitelerinde Aksa Tufanı dalgaları 04 Mayıs 2024 | 282 Okunma Filistin’e Özgürlük ve Bağımsızlık için Parlamenter İnisiyatifi 01 Mayıs 2024 | 60 Okunma İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî 27 Nisan 2024 | 232 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar