Kürdistan İşçi Partisinin (PKK) Kürt-işçi katliamı

PKK hiçbir zaman Kürtleri özgürleştirme peşinde olmadı, aksine her zaman kendine muhtaç, oradan da kendine köle bir kitle oluşturma derdinde oldu.

Türkiye bütün dünyayı kasıp kavuran Covid19 salgınına karşı bütün dünyada gıpta ile karşılanan başarılı bir mücadele verirken, aslında bir yandan da devletin varlık sebebinin ne olduğu hususunda bir siyasal düşünce ve değeri de ihya etmiş oluyor: Devlet insan için vardır, insanı ihya etmek için, insanı yaşatmak için.

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarı İslam medeniyetinin ürettiği devlet anlayışının en temel ilkesidir ve bu ilke Osmanlı’nın bedenine üflenmiş bir ruh gibi altı asır boyunca bu topraklarda ayakta kalabilmiştir. Bugün modernliğini, küreselliğini, postmodernliğini dünyanın geri kalan bölgeleri üzerine büyüklenmenin bir söylemi olarak yaşayan batı dünyasına bu salgın vesilesiyle nasıl bir fark atılmış olduğunu hep birlikte görüyoruz.

Depremler esnasında yapılan acil müdahaleler de bu devletin söz konusu olan insan olduğunda ne kadar hızlı ve etkili örgütlenebildiğini gösteriyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 354 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 397 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram, Gazze, Doğu Türkistan, Sudan ve Gannuşi 10 Nisan 2024 | 104 Okunma Gazze’ye yardıma layık olmak 08 Nisan 2024 | 75 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar