Kuala Lumpur Zirvesi neyin alternatifi?

Gazetelere Mahathir Muhammed tarafından başlatılan bir inisiyatif çerçevesinde Malezya’da mini bir İslam Zirvesi’nin toplanacağı yansıdığı andan itibaren Arap troller medyasını bir telaş almış durumda.

İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bir alternatif arayışı mı var? Adı Kuala Lumpur Zirvesi olarak konulmuş olan ve 18-21 Aralık tarihinde toplanması beklenen Zirve Malezya’nın yanısıra Türkiye, Pakistan, Endonezya ve Katar’ın da katılımıyla gerçekleşecek.

Zirve’de buluşacak ve toplam nüfusları 550 milyonu bulan bu beş ülke görünürde Arap dünyasının dışındaki en kalabalık ve en güçlü Müslüman nüfusunu oluşturuyor. Katar haricindeki hepsinin en önemli bir özellikleri de ekonomilerinin doğal kaynaklara dayanan Körfez ülkelerinin aksine kendi yetişmiş insan kaynaklarına, üretimlerine dayanıyor olması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sudan’da olanlar da Sudan’la sınırlı değil 24 Nisan 2024 | 25 Okunma Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından 20 Nisan 2024 | 265 Okunma CHP’nin üniversite ufku Tanju Özcan’ınki kadar mıdır? 17 Nisan 2024 | 357 Okunma İslâmcılara azıcık hikmet penceresinden baksak? 15 Nisan 2024 | 400 Okunma Bayramınız cennette olsun! 13 Nisan 2024 | 63 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar