Kemik teskeresi, dublör, ceset yakma fırını vs.

Kaşıkçı cinayetinin failleri ve amirleri, işledikleri cürmün üzerinden geçen zamanın kaçıp kurtulmak ve hiçbir şey olmamış gibi yaptıklarının üzerini örtmek için yeterli bir...

Kaşıkçı cinayetinin failleri ve amirleri, işledikleri cürmün üzerinden geçen zamanın kaçıp kurtulmak ve hiçbir şey olmamış gibi yaptıklarının üzerini örtmek için yeterli bir çözüm olduğuna güvenedursunlar. Geçen zaman aynı zamanda cürümle ilgili bütün detayları da açığa çıkarmaya devam ediyor. Açığa çıkan her detay cinayeti bütün alçaklığıyla, bütün vahşeti ve insanlık dışına sapan boyutlarıyla bir kez daha hatırlatarak faillerinin üzerine bir kabus gibi çökmeye devam ediyor.

Kaşıkçı cinayeti konusunda ABD Başkanı Trump’ın tutumunu hayal kırıklığı olarak gören Amerikan Kongresi’nin hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi üyeleri bu işin peşini bırakmayacaklarını ve sorumluların hesabının sorulması için Beyaz Saray’a veya gerekli her yere daha fazla baskı yapacaklarını duyurdular.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine yetkililerinin Pazartesi akşamı Senato Dışişleri Komitesi üyelerine cinayet soruşturması hakkında bilgi verdiği toplantının sonunda gelen bu duyuruya mukabil, bir süre önce Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir ziyaret gerçekleştiren Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham zaman kaybı olarak nitelendirerek daha fazla harekete geçmenin zamanının geldiğini belirtti.

Kongre’nin Marco Rubio, Mitt Romney, Bob Menendez ve Ted Le Roy gibi meşhur ve güçlü üyelerinin hepsi Beyaz Saray’ın açıklamalarını tam bir hayal kırıklığı olarak niteleyerek Suudi Arabistan ve ABD ilişkilerinin böyle bir cinayetin üzerine hiçbir şey olmamış gibi yürütülemeyeceğini ifade ettiler.

Bu üyelerden Ted Le Roy, twitter hesabı üzerinden Washington DC’deki Suudi elçiliğine ve Suudi Dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Adel El Jubeir’e hitaben “Jamal Khashoggi’nin vücudunu gerçekten yaktınız mı?” diye sorarak kendilerini bunun aksini göstermenin yolunun nerede olduğunu bildikleri cesedini yakınlarına teslim etmeleri olduğunu hatırlattı. Ancak Ted Le Roy, ilaveten onlara “Kongre ve Amerikan halkına yalan söylüyorsunuz. Unutmayın ki, güvendiğiniz Trump’ın damat-danışmanı Jared Kushner ayrıldığında da biz çoğumuz burada kalmaya devam edeceğiz” diyerek bir tür gözdağı verdi.

ABD’de bu son gelişmeler önceden planlanmış bir bilgilenme toplantısı vesilesiyle yaşandı. Ancak bu toplantıya bir yandan da Aljazeera televizyon kanalının son belgeselinde ortaya serilen birkaç dehşet verici detay damgasını vurmuş görünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEAŞ İsrail’i kurtarabilir mi? 27 Mart 2024 | 235 Okunma AİHM bütün Alevileri tanımlamış olmadı mı şimdi? 25 Mart 2024 | 467 Okunma Aleviliğe dair, “Kapıları açmak: Dostluk temelinde çözüm” 23 Mart 2024 | 231 Okunma Senin aklın ermez, bu başka hesap 20 Mart 2024 | 277 Okunma Gazze’de asıl hesabı ıskalamamak lazım 18 Mart 2024 | 234 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar